Haberler

Zonguldak'ta "2B" Eylemi

Güncelleme:

Zonguldak'ta 2B kapsamındaki arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan 4 mahallenin sakinleri, eylem yaptı.

Zonguldak'ta, kamuoyunda 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş Hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan mahalle sakinleri, eylem yaptı.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Tepebaşı, Bağlık, Yeşil ve İnağzı mahallelerinin sakinleri, Türk bayrağı ve dövizler taşıdı, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kemal Aydın, söz konusu 4 mahallede ağırlıklı emekli, asgari ücretli ve işsizlerin yaşadığını, arazilere biçilen bedelleri ödemelerine imkanları olmadığını söyledi.

Bankaların bile ücretleri fazla bularak kredi vermediğini ileri süren Aydın, geliriyle günlük yaşamını zar zor karşılayan mahalle sakinlerinin tefecilerin eline düşmekten başka çaresinin kalmadığını savundu.

Gidebilecekleri hiçbir makamın kalmadığını ifade edn Aydın, "Son çare olarak sesimizi devlet büyüklerimize duyurabilmek için böyle bir eylemi yapmaya karar verdik. Arzumuz bu yıl uygulanmaya başlanan emlak değerleri esas alınarak yapılacak çalışmayla 2B arazilerinin hak sahiplerine satılmasıdır" dedi.

Tepebaşı Mahalle Muhtarı Mustafa Akkaya da sorunlarının iki yıldır devam ettiğini anlatarak, "Rayiç fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşlarımız evlerini ve arsalarını almakta sıkıntı yaşıyor. Fiyatların makul değerlere çekilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Kopuk ise emekli maaşıyla istenen bedelli ödemelerinin mümkün olmadığını, yardım beklediklerini kaydetti.

Anıttan Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüyen mahalli sakinleri, daha sonra dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Aydın Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title