Haberler

Zonguldak'ta 180 Bin Ceviz Fidanı Üretilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Ceviz Eylem Planı kapsamında, bu yıl içerisinde Zonguldak'ta 180 bin ceviz fidanı üretmeyi hedefliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Ceviz Eylem Planı kapsamında, bu yıl içerisinde Zonguldak'ta 180 bin ceviz fidanı üretmeyi hedefliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, uygulamaya koyulan "Ceviz Eylem Planı" ile ülkenin dört bir yanındaki toprakların ceviz fidanlarıyla buluşturulması hedefleniyor.

Ceviz Eylem Planı kapsamında ceviz ormanları tesis etmek için kendi fidanını kendi üreten bakanlık, bu yıl içerisinde Zonguldak'ta 180 bin ceviz fidanı üretecek.

Ürettiği fidanları toprakla buluşturarak köylülere ek gelir imkanı da sağlayan bakanlık, ayrıca bölgedeki fidanları aşılama çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ifadelerine de yer verildi. Ülke genelinde uygulamaya koydukları eylem planlarını hayata geçirerek orman köylülerine destek olduklarını belirten Eroğlu, Ceviz Eylem Planı doğrultusunda kendi fidanlarını üreterek toprakla buluşturduklarının altını çizdi.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Zonguldak'ta bir yandan ceviz fidanı üreterek dikimini yapıyoruz, bir yandan da aşılama çalışmalarını sürdürüyoruz. Bölgede 10 bin Amerikan cevizi ile 3 bin Yalova1-Yalova4 aşısı olmak üzere toplam 13 bin fidanın aşılamasını tamamladık. Geçen sene diktiğimiz fidanlar şimdiden meyve vermeye başladı bile. Bu tür faaliyetlerle orman köylülerimizin yanında olmaya, onlara ek gelir sağlamaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title