Haberler

Zonguldak Şehit Uzman Çavuş Burak Saraçlı Zonguldak'ta Toprağa Verildi 2-

Şehit Uzman Çavuş Burak Saraçlı Zonguldak'ta toprağa verildiŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte yaralanıp kaldırıldığı hastanede dün şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı, Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Burak Saraçlı Zonguldak'ta toprağa verildi

ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte yaralanıp kaldırıldığı hastanede dün şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı, Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Saraçlı'nın, evli silah arkadaşı Uzman Çavuş Eray Çufalı'nın yerine, "Ben şehit olacağım. Sen evlisin, bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam" diyerek göreve gittiği ortaya çıktı.

Şehit Uzman Çavuş Burak Saraçlı'nın cenazesi, sabah Gökçebey Devlet Hastanesi morgundan ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Çarşı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada dua edildi, helallik alındı. Şehidin annesi Fatma Saraçlı tabuta sarılarak, "Kıymetlim benim bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Senin düğününü yapacaktık. Böyle mi olacaktı?" diyerek ağladı. Ayakta durmakta zorlanan babası seramik fabrikasından emekli Kamil Saraçlı ve ağabeyi Fatih Saraçlı da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, ardından ilçe meydanına götürüldü. Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Şehidin cenaze namazına Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlara alınıp tekbir getirilerek cenaze aracına konuldu. Şehit Burak Saraçlı'nın cenazesi, vasiyeti üzerine Hacımusa Köyü'nde yeni aldığı evine götürüldü. Burada da edilen duaların ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

EVLİ ARKADAŞININ YERİNE GÖREVE GİTMİŞ

Uzman Çavuş Burak Saraçlı'nın şehit olduğu gün Gökçebey'den de arkadaşı olan Uzman Çavuş Eray Çufalı'nın yerine göreve gittiği ortaya çıktı. Görevde olduğu için cenazeye katılamayan Uzman Çavuş Eray Çufalı, Facebook sayfasında şehit Burak Saraçlı ile aralarındaki diyaloğu şöyle yazdı: "Diyorlar ya 'Korkar mısın ölmekten?' İnsan korkar mı yalan bir ömrün ardından tadacağı tek gerçekten. Benim kardeşim de korkmadı ve 'Ben şehit olacağım? dedi. 'Böyle deme ben gideyim sen dur' dedim. 'Sen evlisin, bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam' dedi. 'Ben senin ailenin yüzüne nasıl bakacağım?' dedim. Gülümsedi, 'Her şey Allah'tan' dedi. Bir de vasiyet etti. 'Ben şehit olunca beni köye yeni aldığım eve çıkartmadan gömmesinler' dedi. 'O niye' dedim. 'Aldım ama oturamadım' dedi. Helalleştik, gitti ve dediği gibi de gülerek şehadete koştu. Ben onun gözlerinde en ufak bir korku görmedim. O vatanı için son görevini tamamladı. Biz göreve devam. Üzüldüğüm tek şey, kardeşimin törenine katılamamak. Yolun açık, mekanın cennet olsun. Kanın yerde kalmayacak."

3 YILLIK UZMAN ÇAVUŞ

Burak Saraçlı'nın, Bitlis'te vatani görevini yaptığı sırada uzman çavuşluğa başvurduğu ve 3 yıldır uzman çavuş olduğu öğrenildi. Amcası Selami Saraçlı, Burak Saraçlı'nın 2 ay önce izne geldiğini ve ona kız istediklerini, ancak kızın ailesinin evlenmelerine izin vermediğini söyledi. Selami Saraçlı, "Geçen yıl köyden daire almıştı. O eve yaklaşık 100 bin lira vermişti. Evlendikten sonra da o evde oturacaktı. Arkadaşlarına vasiyette bulunmuş. 'Şehit olursam beni evime sokmadan gömmeyin' demiş. Bizde cenazenin ardından tabutu yeni evine sokacağız. Vasiyetini yerine getireceğiz. Evlenmek nasip olmadı oğlumuza. Hayalleriyle gitti oğlumuz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Gökçebey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title