Haberler

Zonguldak Şehit Annesi: Oğlum, 'Seni Şehit Annesi Yapacağım' Diyordu

Şehit annesi: Oğlum, 'Seni şehit annesi yapacağım' diyorduHakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıcı bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın annesi 49 yaşındaki Bağdagül Bozkurt, "Oğlum uzman çavuş olduktan sonra giderken 'Şehit olacağım', 'Ben şehit olmak istiyorum, seni şehit annesi yapacağım, seni yücelteceğim' diyordu" diye konuştu.

Şehit annesi: Oğlum, 'Seni şehit annesi yapacağım' diyordu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıcı bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın annesi 49 yaşındaki Bağdagül Bozkurt, "Oğlum uzman çavuş olduktan sonra giderken 'Şehit olacağım', 'Ben şehit olmak istiyorum, seni şehit annesi yapacağım, seni yücelteceğim' diyordu" diye konuştu.

Dün Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı töreninin ardından toprağa verilen şehit Tunahan Kartal'ın annesi Bağdagül Bozkurt, evde taziyeleri kabul etti. Bağdagül Bozkurt, oğlu henüz 55 günlükken eşiyle boşandıklarını ve oğlunu kendi babasından kalan emekli maaşıyla tek başına büyüttüğünü söyledi. Şehit annesi, kız kardeşinin eşi Ramazan Duyar'ın da oğlunu kendi çocuklarından ayırmadığını belirtti. Oğlunun, Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü'nde son sınıfta iki dersten geçemeyince askere gitmeye karar verdiğini ve askerde Uzman Çavuş olmaya karar verdiğini anlatan Bağdagül Bozkurt, şöyle konuştu:

"BABABALAR GÜNÜMÜ' DE KUTLARDI"

"Uzman Çavuş olmaya karar verince benden habersiz başvurmuş. Daha sonra söyledi bana. Allah, onu benden daha çok sevmiş. Benim onu sevdiğimi biliyordu. Çok güzeldi. Beni üzmedi. Hayatta üzmedi. Çok değerliydi benim yavrum. 'Anneler Günümü' kutladığı gibi 'Babalar Günümü' de kutlardı. Herkesin tanımasını isterdim. Ağlayıp karşı tarafı sevindirmeyeceğim. En son cumartesi günü mesaj attı bana. 'Annem en kısa zamanda arayacağım. Unutma seni çok seviyorum' dedi. Göreve gittiğini söyledi."

Oğlunun uzman çavuşluğa başlarken şehit olacağını söylediğini ifade eden Bağdagül Bozkurt, "Bana, 'Seni gururlandıracağım' dedi. Giderken 'Şehit olacağım' dedi. Başladığı günden beri; 'Ben şehit olmak istiyorum, seni şehit annesi yapacağım, seni yücelteceğim' diyordu. 'Sen bana çok güzel anne oldun, iyi ki olmuşun' dedi" diye konuştu.

Cenazede yanına gelerek kendisine destek olan oğlu 26 yıl önce şehit olan Fadime Akpınar ve 2011'de şehit olan Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın'a teşekkür eden Bağdagül Bozkurt, "Onlar o üzüntüyü geçirdi yüreklerinde yaşadılar. Onlar gibi ben de sabırlı olmak istedim. Yüreğim kan ağlarken sabırlı olmak istedim. Onlar destek verdiler yüreğime. Umarım artık anneler ağlamaz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Zonguldak Hakkari Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title