Haberler

Zonguldak Savcı, 3 Kişinin Öldüğü Davada 12 Sanık Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi

Van merkeze bağlı Ilıkaynak Köyü'nde, 26 Aralık 2009 tarihinde 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili, güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alınan 17 sanıklı davada savcı mütalaasında 12 kişi hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 6 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise toplam 120'şer yıl hapis cezası istedi.

Van'ın Ilıkaynak Köyü'nde 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde muhtar adayları Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın yakınları arasında kavga çıktı. Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz, kavgada öldü. İki aile arasında husumetin ardından 26 Aralık 2009'da Eskioba Ailesi'nin yakınlarından 9 kişinin bulunduğu 2 otomobile, köy girişinde pusu kuruldu. Açılan ateşte Aziz Eskioba, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Entereli öldü. İki taraf arasında çıkan çatışmada ise 6 kişi yaralandı.

13 SANIK DAHA ÖNCE TAHLİYE OLDU

Güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alınan 17 sanığın tutuklu yargılandığı davada, daha önceki duruşmalarda 13 sanık tahliye edildi. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 31'inci duruşmaya tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Kasım Kıskanç, İkram Beyaztaş, Gürgün Atlı ile 13 tutuksuz sanıktan 6'sı katıldı. Duruşmaya her iki tarafında yakınlarının katılması üzerine polis salonda güvenlik önlemi aldı. Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını savunarak beraatlarını istedi.

12 SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili verdiği mütalaasında, tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Kasım Kıskanç, İkram Beyaztaş, Gürgün Atlı ve tutuksuz sanıklardan Abdulhekim Yılmaz, Mehmet Kasım Beyaztaş, Ahmet Atlı, Menduh Kıskanç, Mustafa Beyaztaş, Tahir Atlı, Enver Beyaztaş ve Mehmet Beyaztaş'ın suçu fikir ve eylem birliği içinde gerçekleştirdikleri kanısına varıldığını belirterek haklarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Savcı, olayda yaralanan 6 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise 12 kişi hakkında toplam 120'şer yıl hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan diğer 5 sanığın ise yeterli delil olmaması nedeniyle beraatlerini istedi. Duruşma, mütalaaya karşı sanık avukatlarının savunma yapmaları için ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güleryüz Mehmet Kasım Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title