Haberler

Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı, Rötarlı Konuşabildi

Zonguldak'ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin ile İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, programda yer almasına rağmen konuşturulmadı.

Zonguldak'ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin ile İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, programda yer almasına rağmen konuşturulmadı. Tören sonrası duruma tepki gösteren Şirin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını hemen ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törende gerçekleştirdi.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende önce tören programı okundu. Programda Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin ile İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'in konuşma yapacakları duyuruldu. Öğrencilerin ellerindeki dövizlerle katıldığı törende anıta çelenk konuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Uzunmehmet İşitme Engelliler Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Törene katılanlar, Hüseyin Şirin ve Turgut Özbek'in konuşma yapacağını beklerken, sunucu törenin sona erdiğini açıkladı. Bunun üzerine Hüseyin Şirin, törene katılan Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi'nin yanına gitti. Hüseyin Şirin, Vali Yardımcısı ile görüştükten sonra Atatürk Anıtı önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Dünya Engelliler Günü'nde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa program yaptıklarını hatırlatan Şirin, Bizim kürsüden günün anlamını belirten bir konuşma yapmamız için görüşme yapmıştık. Bu konuda mutabakata varmıştık. Ancak, daha sonra bu konuşmanın Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılması tarafımıza iletildi. Basın mensuplarından özür diliyorum ve basın açıklamamı bu şekilde yapmak zorunda kalıyorum dedi. Şirin, tören için hazırladığı konuşmasını gazetecilere yaptı.

Ardından Atatük Kültür Merkezi'ndeki törene geçildi. Burada öğrencilerin şiirlerini okuması ardından İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek konuştu. Ardından Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Program, engelli öğrencilerden oluşan müzik korosunun söylediği türkülerle sona erdi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Hüseyin Şirin Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title