Haberler

Zonguldak Resim Çalıştayı'nda 'Kadına Şiddet' İşlenecek

Resim Çalıştayı'nda 'kadına şiddet' işlenecek ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında başlayan 'Resim Çalıştayı'nda kadına şiddet konusu işlenecek.

Resim Çalıştayı'nda 'kadına şiddet' işlenecek

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında başlayan 'Resim Çalıştayı'nda kadına şiddet konusu işlenecek. Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliğince gerçekleştirilen Resim Çalıştayı başladı. 3 gün sürecek çalıştaya dünyaca ünlü ressamlar İtalya'dan Antonio Manfredi, Beyaz Rusya'dan Anna Buhovsov, Kosova'dan Dije Bllaca, Gürcistan'dan Maia Chyonia, Fransa'dan Snezana Milovanovic, Romanya'dan Dalila Özbay, Makedonya'dan Alma Idrızı ve Mısır'dan Lamia El Sayed katıldı. Çalıştaya katılan Türk ressam Aynur Açıkgöz, amaçlarının kadının ikinci sınıf insan olarak görüldüğü Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınları anlatmak olduğunu söyledi. Açıkgöz, şöyle dedi Hala ülkemizde Türkiye'de kadının ikinci sınıf vatandaş olması, çok şiddet görmesi bizleri kadın ve toplum olarak üzmekte. Biz sanatçılar olarak mesajımızı resim yaparak vereceğiz. 3 gün boyunca ressam arkadaşlarımız ile birlikte kadına şiddeti resimlerimizde işleyeceğiz. 8 Mart'da Ereğli'den 'Kadına ve şiddete hayır' sloganıyla mesajımızı vereceğiz. Çalıştayda yapılacak resimler, 8 Mart'ta açılacak sergide tanıtılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title