Haberler

Zonguldak - Ormandaki Cinayette 2 Sanık Tutuklandı

Ormandaki cinayette 2 sanık tutuklandı

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde, emekli madenci 63 yaşındaki Hüsnü Basatlı'nın ormanlık alanda tabanca ile öldürülmesiyle ilgili 27 yaşındaki Caner K. ve aynı yaştaki arkadaşı Selahattin K.'nın tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Tanık olarak dinlenen 23 yaşındaki Pınar K., sanıkların alkollüyken kendisine cinayeti anlattığını ileri sürmesi üzerine iki sanık tutuklandı.

Çaycuma'ya bağlı Basat Köyü'nde oturan evli ve 6 çocuk babası Hüsnü Basatlı, 8 Eylül 2012'de kaybolduktan 2 gün sonra Gökçebey Aktarla Köyü Kirazlık mevkiindeki ormanlık alanda öldürülmüş bulundu. Olayın ardından Caner K. ve Selahattin K. gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen 2 şüpheli, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Olayın ardından 27 Kasım 2012 ve ilerleyen tarihlerde Müge Anlı'nın sunduğu programa katılan 2 şüpheli, cinayeti kendilerinin işlemediğini ileri sürmüştü.

DAVA GEÇEN YIL BAŞLADI

Yeniden başlatılan soruşturmada 21 Ocak 2014 tarihli Adli Tıp Kurumu raporuna göre olay yerinde bulunan sigara izmaritinden alınan DNA örneği, Caner K.'dan alınan doku örneği ile uyuştu. Cep telefonlarının dinlenmesi, tanık beyanları ve elde edilen deliller ışığında iki şüpheli hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianameye göre altın dolandırıcılığı yaparken para meselesinden anlaşmazlık yaşadıkları Hüsnü Basatlı'yı 6 kurşunla öldüren Caner Ka ve Selahattin K.'nın, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

TANIK İFADE VERDİ

Duruşmada tutuksuz sanıklar Caner K. ve Selahattin K. ile ölen Hüsnü Basatlı'nın oğulları Deniz ve Şenol Basatlı hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen kız kardeşlerden Pınar K., iki şüphelinin olaydan bir süre sonra alkollüyken cinayeti ayrıntılarıyla kendisine anlattıklarını söyledi. Pınar K., Hüsnü Basatlı'dan para istemişler. Vermeyince ikisi plan kurmuşlar. Dağda Hüsnü Basatlı'yı öldürmüşler. Bunu her ikisi bana anlattı. Hatta önce Caner K., kız kardeşime bu olayı anlatmış. Sonra da bana anlattı. Ben Selahattin K.'ya bunun doğru olup olmadığını sordum. O da doğru olduğunu söyledi dedi.

TUTUKLANDILAR

Sanıklar Caner K. ve Selahattin K., tanığın ifadesine katılmadıklarını, aralarında husumet bulunduğu için böyle konuştuğunu ileri sürdü. Savcı mütalaasında sanıkların tutuklanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Caner K. ve Selahattin K.'nın mevcut delil durumu, kaçma şüpheleri, tanık beyanları göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verdi. Duruşma avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için ertelendi.

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK

Duruşma çıkışında ölen Hüsnü Basatlı'nın yakınları ile sanık yakınları arasında tartışma çıktı. Polisin araya girmesiyle sonlanan tartışma sonrası sanık yakınları gözyaşlarına boğuldu. Verdiği ifade sonrası cinayetten 4 yıl sonra iki sanığın tutuklanmasına neden olan tanık Pınar K. adliye çıkışında, Benimle alakası yok. O izmaritleri oraya bırakmasalardı. Dost ile uslanmayanın hakkı kötektir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Gökçebey Çaycuma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title