Haberler

Zonguldak - Mahkeme, 300 Madencinin İşe Dönüşüne Karar Verdi

Mahkeme, 300 madencinin işe dönüşüne karar verdi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'de geçen Ocak ayında üretim faaliyetine son veren özel maden ocağında işten çıkarılan 650 maden işçisinden 300'ü, işe dönüş için başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı.

Mahkeme, 300 madencinin işe dönüşüne karar verdi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'de geçen Ocak ayında üretim faaliyetine son veren özel maden ocağında işten çıkarılan 650 maden işçisinden 300'ü, işe dönüş için başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı. Mahkemenin kararı ve işverenin daveti üzerine maden ocağına giden işçiler, yer üstünde çalışma teklifini kabul etmeyince evlerine döndü.

2005'te Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan ihale ile kiraladığı sahada üretim yapan, ancak ihale sözleşmesinde belirtilen kömür rezervinin sahada olmadığı gerekçesiyle üretimi durduran Hema Kömür İşletmeleri, yaklaşık 650 işçiyi işten çıkardı. İş akitleri sonlandırılan işçiler, işlerine geri dönmek için avukatları aracılığıyla Ereğli İş Mahkemesi'nde dava açtı. 300 işçi ile ilgili yargı süreci tamamlandı. Mahkeme, işçilerin işlerine geri dönmesine karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine işveren de işçilere işe dönüş daveti gönderdi. İlçe merkezinde toplanan işçiler, servislerle Kandilli'ye giderek iş başı yapmak istedi. Ancak işveren, yer altındaki faaliyetlerini sonlandırdığı gerekçesiyle işçilere yer üstünde çalışabileceklerini bildirdi. İşçiler de bunu kabul etmedi.

İşletme önünde toplanan işçilere hitap eden Avukat Aydın Özdoğan, "İşe iade davalarını açtık. Mahkemeler, Yargıtay da dahil olmak üzere Kandilli'deki işe iade kararını verdi. İşveren bizi Kandilli'deki işletmeye davet etti. Hep birlikte geldik, mahkeme kararımız Kandilli'deki işyerine işe iade kararıdır. İsimleri tek tek yazarak imzalayacağız ve buraya geldiğimize dair tutanak tutacağız. Biz buradaki işimizi istiyoruz" dedi. İşçiler, tutanak tutulmasından sonra evlerine döndü.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Mahkeme, 'aynı işyerine dönebilirsiniz' diye karar verdi. İşveren de arkadaşlarımızı Kandilli'de çalıştırmak üzere davet etti. Görünen o ki işveren arkadaşlara iş veremeyecek. Hukuki süreç devam edecek gibi görünüyor. Süreci yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Kandilli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title