Haberler

Zonguldak - Madenci Eyleminde Görev Yapan Tahlisiye Ekibine Teşekkür Belgesi

Madenci eyleminde görev yapan tahlisiye ekibine teşekkür belgesiZONGULDAK Valisi Ali Kaban, 4 ay ücret alamayan işçilerin 11 gün ocaktan çıkmama eylemi yaptığı kayyum atanan maden ocağında gece- gündüz gaz ölçümü yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibini teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Madenci eyleminde görev yapan tahlisiye ekibine teşekkür belgesi

ZONGULDAK Valisi Ali Kaban, 4 ay ücret alamayan işçilerin 11 gün ocaktan çıkmama eylemi yaptığı kayyum atanan maden ocağında gece- gündüz gaz ölçümü yapan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibini teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde ücretlerini alamadıkları için geçen 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 282 maden işçisi, şirketlere 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında kayyum atanması üzerine eylem yapmaya başladı. Balçın Madencilik'te çalışan 85 işçi, seslerini duyurabilmek için 18 Mayıs'ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi yaptı. En son ocakta kalan 17 işçi, 11'inci günde alacaklarının ödenmesi sözü verilmesiyle eylemi bitirdi.

Vali Ali Kaban, eylem süresince maden ocağında gaz ölçümü yaparak işçilerin can güvenliğini sağlayan tahlisiye (kurtarma) ekibini ödüllendirdi. Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın da hazır bulunduğu törende kentin yüzyıllardır kömürle tanındığını söyledi. Kömürün hala ülke için üretimde büyük bir ehemmiyet arz ettiğini belirten Vali Kaban, "Mutlak surette bu geleneğin bir üretim ve istihdam noktasında gerilememesi için elimizden geleni yapmamız lazım. Bu bir evine ekmek götürme mücadelesidir" dedi.

11 gün süren eylemde TTK tahlisiye ekibinin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Vali Kaban, "İçerideki o insanlarımızın başına bir şey gelmemesi için mücadele ettiniz. Bizim görevimiz orada bulunan insanımızın başına bir şey gelmemesi, güvenliğinin sağlanması. O hususta siz vardınız. Ocağın derinliklerinde, insanımız güvenle çalışabiliyorsa yine siz varsınız. O manada bütün ülkede çalışmalarınız örnek olmuş. Sizlere bu çabanızın unutulmadığını hatırlatacak bir anı olması için teşekkür belgesi hazırlattık" dedi.

Vali Ali Kaban, daha sonra 14 tahlisiye görevlisine teşekkür belgelerini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Ali Kaban Kilimli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title