Haberler

Zonguldak Kömürspor'dan Madenciye Moral Ziyareti

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta, "Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası, asla boyun eğmeyecek madencinin torunları" tezahüratlarıyla maçlara çıkan Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, maden ocağına inerek işçilerin çalışma koşullarını yerinde gördü.

Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta, "Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası, asla boyun eğmeyecek madencinin torunları" tezahüratlarıyla maçlara çıkan Zonguldak Kömürsporlu futbolcular, maden ocağına inerek işçilerin çalışma koşullarını yerinde gördü. Futbolcular, yerin metrelerce altında aynı tezahüratla madencilere moral verirken, onların da desteğini istedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde nakliyeci olarak çalışırken aynı zamanda futbol oynayan, kurumdan emekli olduktan sonra da antrenörlüğe devam eden Cahit Terzi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Zonguldak Kömürspor, grupta 7 galibiyet, 5 beraberlikle nağmağlup lider. Takımın başarısında, kendi evindeki maçlarda 9 bin 500 seyirci ortalaması ile bazı Süper Lig takımlarının taraftar sayısını geçen Zonguldaklı taraftarların desteği önemli yere sahip.

Maden işçilerinin önemli yer oluşturduğu taraftarların maçlarda, "Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası, asla boyun eğmeyecek madencinin torunları" tezahüratlarıyla desteklediği Zonguldak Kömürsporlu futbolcular ve teknik heyet, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 425 metre altına inerek işçilere moral verdi. Futbolcular, maden ocağında aynı tezahüratı yapıp işçilere şampiyonluk sözü verirken, onlardan da destek ve dua istedi.

3 Mart 1992'de 263 işçinin yaşamını yitirdiği grizu faciasının yaşandığı maden ocağı ziyaretinde işçiler de futbolculara büyük ilgi gösterdi. İlk kez ocağa inerek çalışma koşullarını gören futbolcular, madencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

'MADENCİYİ TEMSİL ETMEK BİZE GURUR VERİYOR'

15 yıl önce TTK Karadon Müessesesi'nden emekli olan teknik direktör Cahit Terzi, yıllar sonra yeniden maden ocağına indiğini ve duygulandığını söyledi. Maden şehrinin takımı olarak maden ocağını ziyaret ettiklerini belirten Terzi, şöyle konuştu:

"Çocukların yer altında çalışmanın önemini, değerini, kömürün nasıl çıkarıldığını, paranın nasıl kazanıldığını kendi gözleriyle görmelerini istedik. Taraftarlarımızın gururla izleyeceği bir takım oluşturduk. Geçen yıl şampiyon olduk, bu sene şampiyonluk yolunda devam ediyoruz. Zonguldak Kömürspor, maden işçilerinin takımı olarak Türkiye'de, dünyada tanınıyor. Maden işçilerini temsil etmek bize gurur veriyor. Futbolcularımız bunun değerini biliyor. Sahada cengaver gibi alın terini sahaya yansıtıyor. Başarılar da böyle geliyor. Onun için bu inançtan asla vazgeçmeyeceğiz. Madenci kentini en güzel şekilde temsil edeceğiz."

Ziyarette yer alan Kulüp Başkanı Süleyman Caner de "Futbolcular madeni gördüler. Çalışma koşullarını yerinde gördüler. Bu çocukların moralini daha çok artırıyor. Zaten o şuurla, madencinin takımı olma ruhuyla savaşıyorlar. Madenci takımı olmakla gururluyuz" dedi.

Kaptan Suat ise ilk kez maden ocağına girdiğini belirterek, "Biz onları mutlu etmek için buradayız. Biz göğsümüzde madencinin armasıyla sahadayız. Onların da buraya girdiğinde bizlere olan dualarını biliyoruz. Bu bizim maçlarda motivasyonumuza yüzde yüz etkili oluyor. Onların duasının bizimle olduğunu bilmek çok güzel. İnşallah bizim sahadaki gol haberlerimiz, sezon sonu şampiyon olmamız onları mutlu edecektir. İnşallah onları mutlu ederiz" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title