Haberler

Zonguldak 'Kızlar Bayramı' İlgi Görmedi

'Kızlar Bayramı' ilgi görmediZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde Kurban Bayramı'nın son gününde kutlanan 'Kızlar Bayramı', katılımın az olması nedeniyle sönük geçti.

'Kızlar Bayramı' ilgi görmedi

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde Kurban Bayramı'nın son gününde kutlanan 'Kızlar Bayramı', katılımın az olması nedeniyle sönük geçti.

Alaplı'da her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarının son günü 'Kızlar Bayramı' olarak kutlanıyor. Yerel yöneticilerin halkın bir araya gelip bayramlaştığı bir gün olarak değerlendirip, 'Kızlar Bayramı' adına karşı çıktığı kutlamaya bu sefer ilgi geçen yıllara göre az oldu. Halk arasında yıllardır 'Kızlar Bayramı' olarak sürdürülen kutlamaya özellikle köylerde oturanlar katılmadı. Daha çok ilçe merkezinde oturan genç kız ve erkekler Hükümet Caddesi'nde buluştu.

En güzel kıyafetlerini giyip 800 metrelik caddenin bir ucundan öbür ucuna yürüyen gençler, birbirleriyle göz teması kurmaya ve tanışmaya çalıştı. Dükkanlarını açan esnaf da katılımın az olması nedeniyle alışveriş yapamamaktan yakındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Alaplı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title