Haberler

Zonguldak - Kılıçdaroğlu: Refahı Tabana Yayacağız

Kılıçdaroğlu: Refahı tabana yayacağız (ek) ZONGULDAK'TA KONUŞTU Seçim otobüsüyle Bartın'dan Zonguldak'a geçen Kılıçdaroğlu, miting alanına geçerken seçim otobüsünden halkı selamladı.

Kılıçdaroğlu: Refahı tabana yayacağız (ek)

ZONGULDAK'TA KONUŞTU

Seçim otobüsüyle Bartın'dan Zonguldak'a geçen Kılıçdaroğlu, miting alanına geçerken seçim otobüsünden halkı selamladı. Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 8 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikrameyi vereceğini belirterek, şöyle dedi:

"Sıkılmadan, utanmadan 'Parayı nereden bulacaksın?' diyorlar. 11 milyon emekliden bir fire bile istemiyorum. 11 milyon emekli gücünü göstersin. 'Yeter, bıktık' desin. Biz 'emek' diyoruz, onlar 'yandaş' diyor. Ne olursa olsun malı götürmeyeceğiz. Herkes kazanacak. Ben kul hakkı yemem. Kul hakkı yedirtmem. Kimse aç ve açıkta kalmayacak."

ASGARİ ÜCRET 1500 LİRA

İktidarlarıda asgari ücretin bin 500 lira olacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ben böyle dedim, vay efnedim 'Nereden bulacak?' Maliye Bakanı çıktı, 'Bin 500 lira işçiye zulümdür' dedi. Sen 14 bin lira alırken ayda zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor. Asgari ücretin ne kadar olduğunu da bilmiyor bunlar. 949 lira. 5 kişilik bir aile. Günde sadece 3 öğün bir simit yese, bir çay içseler 1'er liradan 2 lira günlük 30 lira. Aylık 900 lira. Geriye kalıyor 49 lira. Allah aşkına bunlarda vicdan var mı? 49 lira ile bu adam ev kirası mı ödesin, okul masrafı mı ödesin, mutfak masrafı mı ödesin. 49 lira ile ne yapsın? Bırak asgari ücretli nefes alsın. Sizin hakkınızı savunan tek bir lider var, tek bir parti var. Onunu adı CHP'dir" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ AÇIK CEZAEVİNE ÇEVİRDİLER

Borç batağında 5 milyon kişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "1 milyon 220 bin vatandaş taahhüdü ihlal nedeniyle mahkemeye verildi. Ödeyemeyince taahhüdü ihlal edince cezaevine gidiyorsun. 550 bin vatandaş mahkum oldu. 98 bin kişi 3 ay hapse girdi çıktı. Geriye kalan 500 bin vatandaş hapse girmek için sıra bekliyor. Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiler. 'Kılıçdaroğlu'nun şu projesi yanlıştır, şu rakam yanlıştır' diyemiyorar. Hepsi doğru ama 'nereden bulacasın' diyorlar Ben bulacağım, kimse merak etmesin. Bütün projelerimizi hayata geçireceğiz. Kısır siyasetin de dışında kalacağım" dedi.

HORTUMCULAR HARİÇ 77 MİLYONUN OYUNU İSTİYORUM

6 milyon 200 bin işsizin, 17 milyon yoksulun, 2 milyon Suriyeli'nin olduğu Türkiye'de, yolsuzluğun artık gizlenemediği, kul hakkının yendiği Türkiye'de yeni bir başlangıç yapmak zorunda olduklarını belirten Kılaçdaroğlu, "77 milyon yurttaşın tamamının, hortumcular hariç oyunu istiyorum. Emeklinin, çiftçinin, sanayicinin, işçinin, esnafın oyunu istiyorum. Sadece hortumcular dışarıda kalsın diyorum. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyoruz" dedi.

MADENCİ BARETİ TAKTI

Kılıçdaroğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na da 5 bin yeni işçi alarak kurumu eski görkemli günlerine dönüştüreceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci'nin verdiği madenci baretini taktı. Demirci, Kılıçdaroğlu'na madenci heykeli de hediye etti. Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Zonguldak'tan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title