Haberler

Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde Yangın Paniği (2)

Zonguldak Kapalı Cezaevi'nin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Zonguldak Kapalı Cezaevi'nin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu. Cezaevinde kalan 430 mahkum tahliye edilirken, can kaybı olmadı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, cezaevinde isyan söz konusu olmadığını, yangının bacadan çıktığını söyledi.

Yangın, saat 17.30 sıralarında Zonguldak'ın Beycuma Beldesi'ndeki 5 bloktan oluşan cezaevinin koğuş, kantin ve yemekhane bölümlerinin bulunduğu 2 bloğunda çıktı. Çatıda başlayan yangını gören cezaevi görevlileri itfaiyeye haber verdi. Zonguldak, Devrek, Çaycuma ve Kozlu'dan çok sayıda itfaiye aracı cezaevine yönlendirildi. Bu arada cezaevi tahliye edildi. Mahkumlar, cezaevinin avlusunda bekletildi.

İtfaiye ekipleri, 2 bloğun çatısında etkili olan yangına müdahale etti. Ancak ekipler, alevlerin çatıyı tamamen sarması nedeniyle yangını söndürmekte güçlük çekti. İtfaiyenin müdahalesine rağmen 2 binanın çatısı tamamen yandı. Ancak itfaiyenin müdahalesiyle alevler diğer bloklara sıçramadı.

Yangını duyan mahkum yakınları da cezaevi önüne akın etti. Mahkumların yakınları, söndürme çalışmalarını endişeyle takip ederken, mahkumlar da avluda çalışmaları izledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, cezaevinde bir isyan söz konusu olmadığını, ilk tespitlere göre yangının bacadan çıktığını söyledi. Yangının 2 blokta etkili olduğunu, arada bahçe olduğu için de diğer bloklara sıçramadığını anlatan Başsavcı Özbakır, şöyle dedi:

"Çok önemli bir şey yok. Mahkumlarımızın tamamı tahliye edildi. Ölen ya da yaralanan yok. 2 bloğun çatısı büyük ölçüde yandı. Alt kısımlarda da tabii yanan yerler var. Ancak can kaybımız yok. İsyan gibi bir durum da yok."

EE,GG(EE/AAA) - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özbakır Zonguldak Beycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title