Haberler

Zonguldak Kaçak Ocakta Ölen 2 Madenci Toprağa Verildi

Kaçak ocakta ölen 2 madenci toprağa verildi Gürkay GÜNDOGAN-Yeliz ALAGÖZ/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, kaçak maden ocağında karbondioksit gazından zehirlenerek ölen işçiler 37 yaşındaki Erol Gün ve 34 yaşındaki Ahmet Şen, aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Kaçak ocakta ölen 2 madenci toprağa verildi

Gürkay GÜNDOGAN-Yeliz ALAGÖZ/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, kaçak maden ocağında karbondioksit gazından zehirlenerek ölen işçiler 37 yaşındaki Erol Gün ve 34 yaşındaki Ahmet Şen, aynı mezarlıkta toprağa verildi. Ahmet Şen'in, 3 yıl önce çalıştığı özel maden ocağında iş kazası geçirip yaralandığı, doktorların yeniden ocakta çalışması için sağlık raporu vermemesi nedeniyle kaçak ocakta çalışmaya başladığı ortaya çıktı.

Erol Gün ve Ahmet Şen, dün Kırat Mahallesi Hacı Usman Sokak'ta R.K.'ye ait olduğu iddia edilen kaçak kömür ocağında üretim yaparken açığa çıkan karbondioksit gazından zehirlenerek öldü. İki madencinin cesedi, akşam saatlerinde 9.5 saat sonra ocaktan çıkarıldı.

70 LİRA YEVMİYE

1 yıldır kaçak ocakta çalışan bekar Erol Gün'ün cenazesi Çaycuma İlçesi'ne bağlı Muhsinler, 2 yıldır çalışan evli ve 3 çocuk babası Ahmet Şen'in cenazesi ise Uluköy Köyü'ne götürüldü. İkisi de günlük 70 lira yevmiye ile çalışan madencilerin cenazeleri, evlerinde helallik alınmasından sonra birbirine komşu olan iki köyün ortak kullandığı mezarlığa götürüldü. Mezarlık önünde kılınan cenaze namazına Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de katıldı. Madencilerin cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazından sonra birlikte toprağa verildi.

DAHA ÖNCE YARALANMIŞ

Ahmet Şen'in eşi Songül Şen, eşinin 15 yıldır madenlerde çalıştığını söyledi. Songül Şen, eşinin 2012'de özel maden ocağında başına taş düşmesi ve baltayla elini kesmesi sonucu iki kez yaralandığını, daha sonar tekrar özel ocakta çalışmak istediğini, ancak doktorlar sağlık raporu vermeyince kaçak ocakta çalışmaya başladığını anlattı. Eşinin ardından gözyaşı döken Songül Şen, şöyle konuştu:

"2 yıldır burada çalışıyordu. Özel maden ocağında kazadan sonra işe almadılar. Kulaklarında duyma sorunu çıktı tozdan. Kurtulduğu kazada kulakları mikrop kapmış. Sonra kaçak ocağa girdi. Çocuklara kim bakacaktı? Dün sabah bir daha yolladım geri gelmedi. Doğru dürüst ücret de almıyordu. Kaç defa 'girme' diye söyledim. Bana, 'Az bir borcum var. Bitsin çıkacağım' dedi ama olmadı."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şen Zonguldak Çaycuma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title