Haberler

Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde Kent Konseyi Başkanlığına İsmail Korkut Seçildi.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Alaplı Kent Konseyi 6. Seçimli olağan Genel Kuruluna, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, SP Alaplı İlçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, kent konseyi üyeleri katıldı.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Alaplı Kent Konseyi 6. Seçimli olağan Genel Kuruluna, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, SP Alaplı İlçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, kent konseyi üyeleri katıldı.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, 2 yıldır Konseye başkanlık yaptığını bu süre zarfından konseyin kurumsallaşmasına büyük önem verdiklerini söyledi. İlçeye hizmet etmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlatan Korkut şöyle konuştu; "Önemli olan eksikleri görmek değil, mevcut haliyle ve şartlarla insanın en iyi yapabilme adına çalışmaları konusunda azim göstermesidir. Biz bu azmimizle yola çıktık ve 2'inci defa Kent Konseyi başkanlığına aday olduk. Allah bu yolda bizim yüzümüzü kara çıkartmasın. 2 yıl boyunca daha çok kurumsallaşmaya ve geçmişte milletimize Alaplı kent konseyine olan negatif bakışı pozitif bakışa çevirmeye çalıştık. Yine misyonumuz gereği gerek Alaplı Belediyesi gerekse Alaplı Kaymakamlığına komisyonlarımızın bizlere ilettiği İlçenin sorunlarını ileterek çözüm yolları aradık. Bundan sonrada bu aynı şekilde devam edecektir. Alaplı'mızın menfaatleri doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa kent Konseyi olarak bizler hazırız. İlçemizde 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Kent Konseyinin çalışmalarını etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmesi için gerekli olan mali kaynağın Alaplı Belediyesi tarafından tahsis edilmesi hususunda gerekli çalışmalar yapılmış ve ilk kez Alaplı Belediyesinin 2016 yılı bütçesinde Alaplı Kent Konseyine pay ayırması sağlanmıştır. 17 Şubat 2016 tarihinde yapılan genel kurulda 09 Nisan 2015 tarihli toplantıda kabul edilen ve ilgili mercilere sunulan maddelere verilen cevaplar genel kurulumuzda müzakere edilmiş, ayrıca Alaplı Belediyesinin kısa adı UCLG olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimlere üyeliği Alaplı Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Alaplı Belediyesine gönderilmesi kabul edilmiştir. Yine 17 Şubat 2016 tarihli Genel Kurulda yürütme kurulumuzca bölge milletvekillerimize yapılması planlanan çalışma ziyaretleri konusu görüşülmüş ve bölge milletvekillerimize sunulacak olan dosyanın muhtevası genel kurulumuzca müzakere edilmiştir. Bölge milletvekillerimiz ziyareti yürütme kurulumuzca 31 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş, bölge milletvekillerimize Kent Konseylerinin yasal statüsündeki eksiklik ve sıkıntılar ile ilçemizde yapılması gereken yatırımlarla ilgili dosyalar sunulmuştur.Türkiye Kızılay Derneği Alaplı Şubesiyle işbirliği yapılarak 25 Mayıs 2016 tarihinde Alaplı Merkez Camii önünde kan bağışı kampanyası düzenlenmiş ve 89 ünite kan toplanmıştır.Alaplı Kent Konseyi her platformda gerektiği gibi temsil edilmiş, misyonu gereği yapılan tüm faaliyetlerde ortak akıl ve uzlaşmaya önem göstermiştir."

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Alaplı Kent Konseyini yeni yönetimine hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Kent Konseyine yer sözü vermiştik. 27 Haziran 2016 tarihine kadar yerleri hazır olacak bunu müjdesine buradan veriyorum.2008 yılında kurulan Kent Konseyine ilk defa biz bir bütçe açmıştır. Bundan sonra bu böyle defa edecek biz hep yanınızdayız" dedi.

Konuşmaların ardından üyelerin oylarıyla Alaplı Kent Konseyi Başkanlığına İsmail Korkut seçildi. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Mustafa Kanca, Fikri Özdemir, İbrahim Baş, Oktay Türkyılmaz, Birol Önder ve Kazım Uysal seçildiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nuri Tekin Türkoğlu Sarıkaya Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title