Haberler

Hastanın İdrar Kesesinden 8 Santimlik Odun Parçası Çıktı

Güncelleme:

Zonguldak'ta, yüksek ateş ve idrar yapma zorluğu şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın, idrar kesesinde saptanan 8 santim uzunluğunda odun parçası tespit edildi.

Zonguldak'ta, idrar yapma zorluğu şikayetiyle hastaneye giden 50 yaşındaki Halil Köroğlu'nun, idrar kanalı ve idrar kesesinde saptanan 8 santim uzunluğundaki odun parçası operasyonla alındı.

İDRAR KESESİNDE YABANCI CİSİM SAPTANDI

Kentte bir boru fabrikasında işçi olan 2 çocuk babası Halil Köroğlu, yüksek ateş ve idrar yapma zorluğu şikayetiyle geçen 13 Ekim'de Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne gitti. Üroloji Doktoru Metin Kılıç'ın yaptığı kontrolde, Köroğlu'nun idrar kanalı ve kesesinde bir cisim saptandı.

2 SAAT SÜREN OPERASYONLA ALINDI

20 Ekim'de hastanede yaklaşık 2 saat süren operasyonla idrar kanalından keseye doğru uzanan 8 santim uzunluğundaki parça alındı. Çıkarılan cismin odun parçası olduğu ve etrafının taşlandığı belirlendi.

"40 YIL ÖNCE KARDA KAYARKEN CİSİM BATMIŞTI"

Sağlığına kavuşan Halil Köroğlu, ilkokul 2'nci sınıfa giderken kışın bahçede naylonla kayarken kasığına bir cisim battığını, idrar kesesindeki odun parçasının o olduğunu düşündüğünü söyledi.

"AİLECE ŞAŞIRDIK"

Köroğlu, şöyle konuştu: "Daha önce de ağrı ve yanma oluyordu. Ama önemsemiyordum. Ağrılarım artınca Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Burada yapılan tetkiklerde idrar yolunda tespit edilen odun parçası ameliyatla alındı. Çocukken karda kayarken girdiğini düşünüyorum. Odunu görünce şaşırdık. Ailece şaşırdık. Şimdi iyiyim. Hocamıza teşekkür ediyorum beni bu dertten kurtardığı için."

"HALA DAHA KENDİMİZDE DEĞİLİZ"

44 yaşındaki Halise Köroğlu ise eşinin ameliyatında çıkan cismin odun parçası olduğunu öğrenince şok geçirdiklerini söyledi. Halise Köroğlu, "Küçükken insan misket, boncuk yutar ama böyle bir şey ilk defa duydum. Şaşırdım. Hala daha kendimizde değiliz" dedi.

"TIP TARİHİNDE RASTLAMADIK"

Dr. Metin Kılıç ise, "Genel durumu düzeldikten sonra hastamızı operasyona aldık. İdrar kesesindeki taş kırıldı, taşın içerisinde 8 santim uzunluğunda odun parçası gördük. Bu çok nadir bir durumdur. Hastanın ifadesine göre; 40 yıl önce bahçede kayarken bir kaza geçirmiş. Kaza sırasında o bölgeye odun parçasının girdiğini tahmin ediyoruz. Bunun üzerinde bir taş oluşmuş. Hastamızın genel durumu gayet iyi. Biz de böyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorduk. Araştırmalarımızda tıp tarihinde böyle bir vakaya rastlayamadık. Bu zamana kadar hastanın idrar şikayetleri varmış ama uzun süredir böyle yaşadığı için idrarın böyle yapıldığını sanmış. Normal yaptığını sanmış" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Kılıç Zonguldak Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title