Haberler

Zonguldak - Göbü Köyü'nde Dere Taştı, Cami ve Evleri Su Bastı

Göbü Köyü'nde dere taştı, cami ve evleri su bastı Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmurda, Göbü Köyü'ndeki Göbü Deresi taştı.

Göbü Köyü'nde dere taştı, cami ve evleri su bastı

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmurda, Göbü Köyü'ndeki Göbü Deresi taştı. Derenin çevresindeki cami ile bazı evleri su bastı.

İlçede sabah saatlerinde etkili olan yağmur, Göbü Köyü'nde taşkına yol açtı. Deniz kıyısındaki köyün içinden geçen Göbü Deresi yağmur nedeniyle taştı. Derenin kenarındaki Göbü Merkez Camii ile çevredeki bazı evleri su bastı. Caminin namaz kılınan bölümü ve bodrumunda tabutların bulunduğu yer sular altında kaldı, halılar zarar gördü. Vatandaşlar, evlerinin zemin katlarına giren suları tahliye etmeye çalıştı. Derenin üzerindeki 2 köprü taşkında zarar gördü. Göbü Köprüsü, çökme tehlikesine karşı ulaşıma kapatıldı. Yağmur nedeniyle yine derenin çevresindeki bahçeler zarar gördü.

Evini su basan 75 yaşındaki Ayşe Kurt, her yağmur yağdığında köyde taşkın riski yaşadıklarını belirterek, "Dere her yağmurda yükseliyor. Sabaha karşı şiddetli yağmurda uyandık. Camdan baktığımızda dere taşıyordu. Taşkına karşı duvar ördük. Ancak etkili olmadı. Eve kadar geldi sular. Ekili alanlar zarar gördü" dedi.

Köy sakinlerinden Hüseyin Aksu da derede taşkın riskine karşı çalışma yapılmasını istedi.

DENİZ ÇAMUR RENGİNİ ALDI

Yağmurun ardından Zonguldak Limanı'nda ve denizde kirlilik yaşandı. Derelerin getirdiği evsel atıkları limanın kıyı bölgelerinde toplanarak kirliliğe yol açtı. Limandaki kirliliğe tepki gösteren vatandaşlar, her yağmur sonrası yaşanan bu duruma karşı önlem alınmasını istedi. Liman ile birlikte denizin kıyı bölgeleri yağmur sonrası çamur rengini aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title