Haberler

Zonguldak Fetö Soruşturmasında Belediye Başkanı ve 11 Kişi Adliyede

Zonguldak'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınan Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada geçen 16 Ağustos'ta gözaltına alınan Karaman Beldesi bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, 26 Ağustos'da çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılan bağımsız belediye başkanı Kalaycı, dün jandarma tarafından yeniden gözaltına alındı. Kalaycı ile birlikte daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 1 kişi daha gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'da işlemleri tamamlanan Başkan Kalaycı ve diğer kişi, adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Çaycuma'da polis tarafından gözaltına alınan 10 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri de tamamlandı. Aralarında polis, imam, müezzin ve esnafın bulunduğu şüpheliler, hastanedeki sağlık kontrolleri ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda ele geçirilen delil niteliğindeki belgeler de savcılığa teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Kalaycı Zonguldak Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title