Haberler

Zonguldak Evde Bakım Ücreti İçin Yönetmeliğin Değişmesini İstedi

Evde bakım ücreti için yönetmeliğin değişmesini istedi Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, emekli engelli babasına bakan 51 yaşındaki güvenlik görevlisi Hayri Gökgöz'ün, 'evde bakım ücreti' bağlanması için yaptığı başvuru, il dışında üniversitede okuyan 2 çocuğunun evdeki gelir testine tabi tutulamaması sonucu yönetmelik gereği reddedildi.

Evde bakım ücreti için yönetmeliğin değişmesini istedi

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, emekli engelli babasına bakan 51 yaşındaki güvenlik görevlisi Hayri Gökgöz'ün, 'evde bakım ücreti' bağlanması için yaptığı başvuru, il dışında üniversitede okuyan 2 çocuğunun evdeki gelir testine tabi tutulamaması sonucu yönetmelik gereği reddedildi. Gökgöz, duruma tepki göstererek yönetmeliğin değiştirilmesini istedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olan Hayri Gökgöz, 5 yıl önce alzheimer başta olmak üzere yaşlılığa bağlı çeşitli rahatsızlıklar sonucu yatağa bağımlı hale gelen ve yüzde 81 engelli raporu olan babası 77 yaşındaki Emin Gökgöz için 'evde bakım hizmeti' başvurusu yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım Hizmetleri Heyeti'nce yapılan gelir testi değerlendirmesinde, Hayri Gökgöz'ün 3 çocuğundan il dışında üniversitede okuyan 2'si kapsam dışı bırakıldı.

Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğe göre Emin Gökgöz'ün torunları şehir dışında eğitim gördükleri gerekçesiyle gelir testine tabi tutulmadı. Bunun sonucunda Hayri Gökgöz'e, babası ve kendi maaşının toplamı olan 3 bin 950 lira, kişi başı 784 liralık asgari gelirin üzerinde olması nedeniyle evde bakım ücreti bağlanmadı.

Kiş başına asgari gelir tespit edilirken hane gelirinin evde yaşayan 4 kişiye bölündüğünü, il dışındaki 2 çocuğunun yönetmelik gereği kapsam dışında bırakıldığını anlatan Hayri Gökgöz, "Bana bu yönetmelik gösterildi. İl dışında okuyan çocuklara bakmakla yükümlü değilmişim ben. Zonguldak'ta okusalar masrafları daha az olur. Şimdi il dışındalar, okuyorlar ve her şeylerine ben bakıyorum bir veli olarak. Böyle saçma şey olur mu? Bu yönetmeliğin düzeltilmesini istiyorum. Kendi maaşım çocuklarımın eğitim masraflarına gidiyor. Kira veriyorum. Babamın ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorum" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title