Haberler

Zonguldak Esob'da Genel Kurula Doğru

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, Pazar günü yapılacak genel kurulu ve gündemde olan çalışmalarını değerlendirdi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, Pazar günü yapılacak genel kurulu ve gündemde olan çalışmalarını değerlendirdi.

Birlik'teki makamında basın açıklaması yapan Çoşkun, "Türkiye genelinde 3 bin 69 esnaf odası genel kurulunu yaptı. Peşine 82 birliğimiz var. Birliklerden sonra federasyon, federasyondan sonra genel kurul var. Pazar günü saat 13.00'da Dedeman Otel'de 28 odamızın ve Zonguldak merkez ve ilçelerini ilgilendiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin genel kurulu var. O gün iyi bir karne almaya çalışacağız. Vermiş olduğumuz hizmetlerin eksi ve artılarını görme şansımız olacak. Ben şimdiden ilimize, ülkemize, esnaf ve sanatkarlara hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımız şu an Zonguldak'ta birlik beraberlik zamanı dedi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Şu anda liste yok gibi gözüküyor ama Pazar günü olabilir." dedi.

Esnaf ve sanatkarın sorunlarına değinen Başkan Coşkun, "Öncelikle ülkemizin sorunların başında en çok işsizlik var. İşsizliğin peşinde intibak yasası var. Onunla ilgili bir çalışmamız var. Bağkur emeklilerinin de intibak yasasından yararlanması konusunda çalışmamız var. Türküye'de şu an bizim yanımızda çalışan işçimizi 7 bin 200 yevmiye ile emekli yapıyoruz. Kendimiz cebimizden ödediğimiz parayla 9 bin yevmiye ile emekli oluyoruz. Esas sıkıntı biz 9 bin yevmiye ile emekli olduğumuz halde yanımızda çalışan arkadaşlardan daha düşük emekli maaşına bağlanıyoruz. Böyle bir sıkıntımız var. Yine emekli olduğumuz halde iş yeri açan arkadaşlardan yüzde 11 destek pirimi kesiliyor. Bunun kaldırılması konusunda bakanla görüşüldü ve söz alındı. Büyük ihtimalle torba yasasının içine alırız diye düşünüyoruz. Marketler yasası şu an Başbakan'ımızın önüne kadar geldi. Şu an Meclis'te. Perakende yasası diyoruz buna. 60 milyon dolarlık cirosu olduğu halde yasayla kanunla bağlanmayan denetim dışı olan piyasanın mutlaka denetim altına alınmasını istiyoruz. Marketlerin açılmasına karşı değiliz ancak Avrupa Birliği'nde alış-veriş merkezleri hangi şartlarda açılıyor, hangi şartlarda çalışıyorsa o şartlarda olmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönem bunu başaracağız diye düşünüyoruz. Yine özellikle Bağkur pirim borcu olan arkadaşlarımızın hem geciken pirim borçlarında af yasası gelecek. Peşine de emekliliği gelip de fazla borcu olan arkadaşlarımızın fazla pirim borçlarını ödemeden silinmesi konusunda da bir çalışmalarımız var. Bu konularla ilgili önümüzdeki süreçte meclis tatile girmeden yasaları çıkarılması konusunda büyük gayret göstereceğiz." diye konuştu.

"ÇATES BİZİM İÇİN BİR ONUR MESELESİYDİ"

Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) özelleştirme ihalesine de değinen Başkan Coşkun, ÇATES'in 5 dünya firmaları arasından sökülerek tekrar Zonguldak'a kazandırıldığını ifade etti. Çoşkun; "Dün gerçekten ÇATES'in ihalesi ile ilgili yaşanan süreçte Zonguldaklı olarak çok büyük bir gurur duyduk. Özellikle canlı yayında seyrettim. Özellikle Ticaret Odası Başkanımız Salih Demir'in, Demir Madencilik'in yönetim kurulu Başkanı olarak oraya girmesi, konuşmalarında kendinden emin ve kendine güvenmesi 5 tane dünya markası olmuş şirketler arasından ÇATES'i sökerek alması gerçekten Zonguldaklı olarak hepimizi gururlandırdı. Ben Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olarak tüm esnaf ve sanatkarlar adına Demir Madencilik'i en ufağından en büyüğüne kadar teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Dün Zonguldak için bir gurur kaynağıydı. Zonguldak'ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizim için bir onur meselesiydi. Bu onuru yaşatan herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title