Haberler

Böbrek Yetmezliği Olan Eşine Kendi Böbreğini Gözünü Kırpmadan Verdi

Güncelleme:

Zonguldak'ta yaşayan Engin Kahya, nişanlıyken böbrek yetmezliği teşhisi konulan eşini bırakmadı. 7 ay önce de böbreğinin birini ona vererek hayata tutunmasını sağladı.

Zonguldak'ta, 37 yaşındaki Engin Kahya, Kasım 2009'da nişanlandıktan 5 ay sonra böbrek yetmezliği teşhisi konulan 33 yaşındaki İlknur Kahya ile evlenip 7 ay önce de böbreğini vererek yaşama tutunmasını sağladı.

NİŞANLANDIKTAN 5 AY SONRA TEŞHİS KONULDU

Mayıs 2009'da otobüs durağında tanıştıktan sonra birbirlerine aşık olan Engin Kahya ile İlknur Kahya, Kasım 2009'de nişanlandı. 5 ay sonra halsizlik, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi şikayetlerle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne giden İlknur Kahya'ya böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

HASTALIK SEBEBİYLE DÜĞÜNÜ ERTELEDİLER

Çift, hastalık nedeniyle düğünü erteledi. Engin Kahya, diyaliz tedavisi gören nişanlısına hep destek oldu. Çift, 5 Temmuz 2011'de yaptıkları düğünle de evlendi.

UYGUN ÇIKAN BÖBREĞİNİ GÖZÜNÜ KIRPMADAN VERDİ

Düzenli bir işi olmayan bu yüzden eşinin böbrek naklini erteleyen Engin Kahya, 1 Ocak 2015'de kamu kurumunda çaycı olarak işe başlayınca 7 ay önce eşini nakil için Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'ne götürdü. Yapılan testlerde Engin Kahya'nın böbreğini eşine verebileceği belirlendi. Hastanede yapılan operasyonla nakil gerçekleşti.

'EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM'

Eşinin böbreği ile yaşama tutunan ve kontrollerinin bitmesinden sonra kuaförlük mesleğine geri dönmek isteyen İlknur Kahya, "Aslında herkes eşimin beni nişanlıyken bırakacağını konuşuyordu. Allah'a şükür eşim beni bırakmadı ve beni çok mutlu etti. Benim en büyük gücüm, kuvvetim, bu hastalıkla mücadele etmemin sebebi eşim oldu. Ailemden önce en büyük destekçim eşim oldu. Duyan herkes çok şaşırdı nakilden sonra. Heyecanla ameliyata girdik ve çıktık. Allah'a çok şükür sağlığım çok iyi. 7 ayımız bitti. Çok mutluyuz. Hayalim Allah nasip ederse 2 yıl sonunda bir çocuğumuzun olması. Doktor kontrollerim devam ediyor." dedi.

'EŞİM MUTLUYSA BEN DE MUTLUYUM'

Engin Kahya ise eşinin hastalığının birbirlerine olan sevgi ve saygıyı daha da arttırdığını söyleyerek, "Bana göre insan sevdiğine uyum sorunu yoksa organını vermeli. Çünkü o sevdiğinle beraber yaşıyorsun. Evlendik. Önce işe girdim. Sonra ameliyatımız gerçekleşti. Şu an çok mutluyuz. Herkese bu organ nakli örnek olmalı. Eşim mutlu olursa bende mutlu oluyorum" diye duygularını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Zonguldak Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

kutlarim:

Bir tarafta ''Esini baltayla dogradi'' haberi, diger tarafta ''Esine böbregini verdi'' haberi. Eslerine siddet uygulayan, onlari öldüren, taciz eden kirolar, insaniz diye dolasan insanimsi yaratiklar, Bu haber size kapak olsun. Adamiz diye ortalikta dolasip kalabalik kirliligi yaratmayin. Esine böbregini veren beyefendiyi kutluyorum. Eee hayat müsterek demisler.

21
0
yanıtYanıtla
tırnağımı virmem:

o böbrek 10 senede iflas edecek. . ya sonraa ikizde perişan olacaksınız

2
13
yanıtYanıtla
aydınlı:

habere bak millet karısı için canınnı veriyo bu böbrek vermiş vah vah vericen tabi alık

0
10
yanıtYanıtla
Kutlarim:

Bu haberi neden kücümsüyorsun? Ortalikta her gün hunharca karisinin öldüren bunca geri zekali insanimsi varken, bu tabii ki güzel bir haber, Belki birilerine kapak olur.

yanıt6
yanıt0
1453:

tabiki verecek canının yarısı işte o giderse sende gidersin

4
0
yanıtYanıtla
tarık:

helal olsun allah cennetine koyar senin inşallah

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title