Haberler

Zonguldak Ereğli Yılın Fark Yaratan Öğretmeni, Köy Çocuklarına Bilim Aşılıyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Şenol Yıldız, 'Bilimin Işığı Sarsın Okulları Projesi' ile Sabancı Vakfı tarafından yılın 'Fark yaratanı' seçildi.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Cumhuriyet Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Şenol Yıldız, 'Bilimin Işığı Sarsın Okulları Projesi' ile Sabancı Vakfı tarafından yılın 'Fark yaratanı' seçildi. Yıldız, proje kapsamındaki 60'dan fazla deneyi köy okullarında sergileyerek çocuklara bilimi öğretiyor.

Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 'Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri' yarışmasında 'Okulum Bilim Merkezi Oluyor Projesi' ile Türkiye 1'incisi olan Fen ve Teknoloji öğretmeni 35 yaşındaki Şenol Yıldız, bu yıl da 'Bilimin Işığı Sarsın Okulları Projesi' ile Sabancı Vakfı tarafından yılın 'Fark yaratanı' seçildi. Yıldız, 60'dan fazla bilimsel deneyi kapsayan projesini şimdi köy köy gezerek çocuklara tanıtıyor. Öğrencileriyle birlikte şimdiye kadar 6 köy okuluna giden Yıldız, durgun elektrik deneyi, ses incelten ve kalınlaştıran gaz deneyleri, serap ayna deneyi, katı basıncı deneyi, kimya gösteri deneylerini sergileyerek çocuklara bilimi sevdirmeye, öğretmeye çalışıyor.

Yıldız, Sabancı Vakfı tarafından yılın fark yaratanı seçilmesinin büyük mutluluk olduğunu söyledi. Projesinin, önümüzdeki günlerde Güler Sabancı'nın da katılacağı bir televizyon programında tanıtımının yapılacağını belirten Yıldız, köyden çıkmış bir öğretmen olarak şimdi köy okullarında bilim meraklısı çocukları ve yeni bilim adamlarını keşfetmeye çalıştığını söyledi. Yıldız, şöyle konuştu:

"Okulumuzdaki 25 bilime ilgisi olan öğrencilerimiz ile birlikte malzemeleri de alarak köydeki çocuklara gidiyoruz. Eğlenceli deneyler yapıyoruz. Öğrenciler, bu deneylerde hem eğleniyor hem de günlük yaşantısıyla ilişkilendirerek bilimi öğrenmiş oluyorlar. Aynı zamanda akranları ile gönül köprüleri kurmuş oluyorlar. Biz de onlara rehberlik ediyoruz."

Ekonomik sorunlar nedeniyle zorlu bir öğrencilik dönemi geçirdiğini ve köy öğretmenin kendisini keşfetmesi ile öğretmen olduğunu anlatan Şenol Yıldız, şöyle devam etti:

"Köydeki çocuklara karşı empati ve ilgim var. Köylerde eminim imkanları dar olan öğrencilerimiz var ama oradan öğretmen, doktor, mühendisler yetişecek. Bu çocukları erken yaşta fark ederek onları cesaretlendirmek, onlara bilimi sevdirmeyi hedefledik. Onun için bu projenin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz ve inşallah desteklenir. 18 köy okuluna ulaşmayı hedefledik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Ereğli şenol yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title