Haberler

Zonguldak - Erdemir İşçisinden Sessiz Tepki

Erdemir işçisinden sessiz tepkiZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan işçiler, sabah fabrika önünde servis araçlarından inip toplu halde yürüyerek işyerlerine giderek işverenin bazı uygulamalarına tepki gösterdi.

Erdemir işçisinden sessiz tepki

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan işçiler, sabah fabrika önünde servis araçlarından inip toplu halde yürüyerek işyerlerine giderek işverenin bazı uygulamalarına tepki gösterdi.

Erdemir işçileri, 08.30-16.30 vardiyası için sabah servis araçlarıyla fabrikaya hareket etti. Her zaman fabrikanın ana giriş kapısından içeriye giren servis araçları, bu sefer girişten önce durdu. Araçlardan inen işçiler, toplu halde yürüyerek fabrikaya girip işyerlerine gitti. Sessiz eylemleriyle ilgili açıklama yapmayan işçilerin, yıllık izinlerini işverenin istediği tarihlerde kullanmaları, performans sistemine ilişkin düzenlemeler, bazı ünitelerde taşeronlaşmaya gidilmesi gibi uygulamalara tepki gösterdikleri belirtildi. Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan da konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title