Haberler

Zonguldak Destici'den Siyasilere Çağrı Lütfen Üslubunuza, Sözlerinize Dikkat Edin

Dha Yurt - Destici'den siyasilere çağrı Lütfen üslubunuza, sözlerinize dikkat edin SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partilerinin kurduğu 'Milli İttifak'ın Zonguldak'ta düzenlediği mitingine katıldı.

Dha Yurt - Destici'den siyasilere çağrı Lütfen üslubunuza, sözlerinize dikkat edin

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partilerinin kurduğu 'Milli İttifak'ın Zonguldak'ta düzenlediği mitingine katıldı. Klozet tartışmalarına değinen Destici, Biz milli ittifak olarak bunların dışındayız. Onlar adına utanıyoruz. Başta Cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere bütün muhalefet liderlerine çağrımız, lütfen üslubunuza, sözlerinize dikkat edin dedi. Karayolu ile kente gelen Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici, Merkez Ulucamii'nde ikindi namazını kıldı. Namazın ardından bir pastanede çay içen ve kurabiye yiyen Kamalak ve Destici, Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. İki lider, sahneye başlarında madenci bareti ile çıkarak partilileri selamladı. BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti iktidarını eleştirerek, Yolsuzlukları bitireceklerini söyleyerek geldiler. Yolsuzlukların babasını yaptılar. Bu ülke onların döneminde kaçak sarayla, Rıza Zarraf ve beslemeleriyle tanıştı dedi.

VAY SENİN PROFESÖRLÜĞÜNE

AK Parti ile HDP'nin seçim öncesi kayıkçı kavgası yaptıklarını ve bunun tamamen anlaşmalı olduğunu kaydeden Destici, şöyle dedi AKP'li vekiller gelip söylüyor bana, 'Bunlar anlaştı' diye. Başbakan Yardımcısı çıkıyor Demirtaş'a, 'Senin kardeşin dağda' diyor. Sen bunlarla Dolmabahçe'de kahve içerken kardeşinin dağda olduğunu bilmiyor muydun Davutoğlu, 'Bunların bir ucu dağda bir ucu Meclis'te siyasette' diyor. Yeni mi öğrendin Sen dün mü geldin Türkiye'ye. Sen her şeyi böyle biliyorsan vay senin profesörlüğüne, vay memleketin haline vay.

'TÜRKİYE'Yİ BORÇLANDIRDILAR'

Türkiye'nin dış borcunun 650 milyar dolar olduğunu ifade eden Destici, IMF'ye olan 23 milyar dolar borcu ödediklerini her yerde söylüyorlar. O borcu öderken Türkiye'nin borç toplamı 220 milyar dolardı. Şuanda 650 milyar dolar. Türkiye'yi borçlandırdıkları gibi sizi de borçlandırdılar. 10 sene önce ülkem insanının borç toplamı 17 milyarken bugün 200 milyarı aştı. Hem de faizle borçlandırdılar. 80 yılda devlet bütçesinden 130 milyar dolar faiz ödemişiz. Son 12 yılda 600 milyar ödemişiz. 5 katı. diye konuştu.

ONLAR ADINA UTANIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki altın kaplama klozet polemiğine de değinen Destici, milli ittifak olarak bu tür söylemlerin dışında kaldıklarını söyledi. Destici, şunları söyledi Cumhurbaşkanı ne yaptı dün Özel uçağa atladı ve önce Iğdır'a sonra Erzurum'a gitti mübarek Beraat gününde klozet polemiği yaptı. Oradan muhalefet parti liderlerine 'şerefsiz, namussuz, ahlaksız' ağzına ne gelirse hepsini saydırdı. Onlar da ona saydı, aynı polemiğe girdi. Biz milli ittifak olarak bunların dışındayız. Onlar adına utanıyoruz. Seçimlere 5 gün kaldı. Onları bu tür söylemlerden men ediyoruz. Evet, eleştiri olabilir ama eleştiriyi de insanca belden aşağıya vurmadan siyasi ahlakın, siyasi edebin, siyasi ahlakın içinde kalarak yapmamız gerekir. Başta Cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere bütün muhalefet liderlerine çağrımız, lütfen üslubunuza, sözlerinize dikkat edin.

AKP YÜZDE 50'NIN ALTINDA OY ALIRSA CUMHURBAŞKANLIĞI DÜŞER

Cumhurbaşkanın seçimlerin son günlerinde tarafsız kalmasını isteyen Destici, Eğer aynı şekilde devam ederse bu seçim kendisi için bir referandum olur ve AKP yüzde 50'nin altında oy alırsa Cumhurbaşkanlığı düşer ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yenilenmek zorunda kalır. Onun için Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Önce kendisi o makama ve kendisine azami derecede saygı göstermeli dedi.

KİBİR KULELELERİNDE OTURANLAR ZONGULDAK'I ANLAYAMAZ

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak da AK Parti iktidarını eleştirdi. Zonguldak'ta son 4 yılda 20 bin kişinin dışarıya göç ettiğini iddia eden Kamalak, Her şey iyiyse, neden benim Zonguldaklım göç ediyor Neden baba ocağını, ana kucağını evini, yurdunu terk edip yollara düşüyor Çünkü doğduğu yerde doyamıyor. İş bulamıyor. Canını tehlikeye atıp iş bulduğunda da aldığı maaşla karnını doyuramıyor. Ama kibir kulelerinde oturanlar benim Zonguldaklımı anlayamaz. Milyarlarca liralık makam aracı saltanatına, 'çerez parası' diyenler benim Zonguldaklımı anlayamaz. 750 bin dolarlık saat takanlar benim asgari ücretli madencimi anlayamaz. Biz bunun için birleştik. Bunun için milli ittifak milli iktidar dedik dedi.

PARTİMİZ HAKKINDA İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Partileri hakkında iftira kampanyası başlatıldığını belirten Kamalak, şöyle dedi Partimiz hakkında ahlaksızca, edepsizce ve hayasızca bir iftira kampanyası başlatılmış. Bu ahlaksız iftirayı en hafif tabiri ile kınıyorum. Bayraklarımızı toplatıyorlar, miting meydanlarımızı gasp ediyorlar. Miting meydanlarımıza giden yolları kesiyorlar. Meydanlara giden yolları kapatabilirsiniz. Gönüllere giden yolları nasıl kapatacaksınız AKP'nin sözcüsü Sayın Beşir Atalay, 'Saadet birleşti Erbakan'ın hatırasına ihanet etti' diyor. Sayın Beşir Hocam. Eğer illa bir ihanet arayacaksanız dönüp başka yerlere, başka kimselere bakmalısınız. Çünkü asıl ihanet yaşam odası olmadığı için gencecik fidanlar madenlerde can verirken, 12 katrilyona saray yaptırmaktır.

'YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE'Yİ YENİDEN KURACAĞIZ'

Kamalak, başkanlık sistemini getirmekle Türkiye'nin sorunlarının düzelmeyeceğini ifade ederek, Asgari ücreti iki katına çıkarmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu Bir lokma helal ekmek için madenlerde can veren yiğitlere yaşam odası yapmak istediler de parlamenter sistem mi engelledi. Yaşanabilir bir Türkiye'yi, yeniden büyük Türkiye'yi ve yeni bir adil dünyayı gelin hep birlikte kuralım diye konuştu. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Destici ve Kamalak'a Devrek bastonu hediye etti. Kamalak ve Destici, karayoluyla Zonguldak'tan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Destici Mustafa Kamalak Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title