Haberler

CHP'li Güler: Cumhurbaşkanı Erdoğan Sınırları Genişletmek İstiyor

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Güler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aklında bir başka devlet tasarımı olduğunu, o devletin adının da Türkiye Cumhuriyeti'nin olmadığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr Birgül Ayman Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nce Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlenen 'Çökertilen Cumhuriyet, Dönüştürülen Türkiye' konulu konferansa katıldı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SINIRLARI GENİŞLETMEK İSTİYOR"

Milletvekili Güler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aklında bir başka devlet tasarımı olduğunu, o devletin adının da Türkiye Cumhuriyeti'nin olmadığını söyledi. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevcut topraklarının yanı sıra Irak, Suriye ve İran'dan da bazı toprakları alarak Osmanlı dönemindeki sınırlara doğru biraz genişlemiş bir federasyon hayal ettiğini belirten Güler, şöyle konuştu:

"NEO OSMANLI RÜYASI GÖRÜYORLAR"

"Hatta bunun adının Türkiye Cumhuriyeti olamayacağını söylüyorlar. Ne olabilir konusunu da danışmanları Yiğit Bulut bir televizyon kanalında söyledi. Mesela, 'Mezopotomya Birliği olabilir veya sınırları genişletemezsek Anadolu Birliği olabilir ya da Anadolu-Mezopotamya Birliği yapabiliriz' dedi. Peki bu birliği hangi temelde sağlayacağız. Türk vatandaşlığı temelinde sağlayabilirmiyiz? 'Diniyye' diyebileceğimiz ya da 'mezhebiyye' diyebileceğimiz dincilik-mezhepcilik üzerinde Neo Osmanlı rüyası görüyorlar. Bu doğrudan Türkiye'nin üniter yapısından vazgeçiş değil mi? Bir tür Neo Osmanlı projesi üzerinde Mustafa Kemal'in ulusal devletini reddederek federe, federasyon ya da konfederasyon tipi bir yapılaşma yazıyor bunların akıllarında. Ülkenin başbakanlığını üstlenmiş kişi 'Türkiye'de ulusçulukla hesaplaşma zamanı gelmiştir' diyor. Ulusçuluk dediğiniz Türk milleti. Dediğiniz yapının ta kendisi. Sen kimsin. Sen kimin Başbakanısın. Sen neyle hesaplaşıyorsun. Senin hesaplaşman kiminle. Bu Cumhuriyetin ve Türkiye'nin dönüştürülmesi, çökertilmesi bakımından verilebilecek en iyi örnektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Birgül Ayman Güler Ahmet Davutoğlu İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (12)

TC OLDUNUZ DA NE OLDU CHP CİK:

CUMHURİYET KURULDUDA NE OLDU OPERA DİNLEYEN ZİHNİYET SIRÇA KÖŞKLERİNDE VİSKİSİNİ YUDUMLASIN ANADOLU HALKI ÇIPLAK GEZSİN

29
6
yanıtYanıtla
osmanlı torunu:

evet bu millet vekili osmanlının eşşegi bile olamaz

yanıt0
yanıt0
AHMET:

CHP LİLER GERCEKTEN SİZ BETON KAFALISINIZ.

7
1
yanıtYanıtla
TIPI TIP:

YA SIZIN BIR KISMINIZ DAVUL CALIYOR BIR KISMINIZDA MIZIKA CALIYOR ANLAMAK COK ZOR SIZI ANLYANLAR BUNLARI ANLATSIN BANAYA

7
0
yanıtYanıtla
SD:

NE GÜZEL İŞTE ZORUNUZAMI GİTTİ LAN DEFOLUN ÜLKEDEN OSMANLI GELIYOR KÜLLERİNDEN YENIDEN DOĞDUK ULAAYNN

4
0
yanıtYanıtla
Adınız YazınKÜRDO:

MEZOPOTAMYA YAKISIR

3
1
yanıtYanıtla
mehmet:

Güzel düşünceymiş mesela ortadogunun petrol yataklarını içine alan bi Türkiye ye ne dersiniz ?

3
0
yanıtYanıtla
kapkara:

ALLAH ALLAH BU chp lilerin istihbarat örgütümü var acaba nereden yumurtluyorlar böyle bilgileri. . .

3
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

NİYET BU OLSA BİLE BU LAF SÖYLENİR Mİ? ABES!!!

3
0
yanıtYanıtla
fatihhh:

osmanlı cumhuriyeti olurmu

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title