Haberler

58 Amatör Bağlamacıdan Kulakların Pasını Silecek İstiklal Marşı Klibi

Güncelleme:

Zonguldak Ereğlisi'nden çıkan 'Sazdan Adam Grubu' adıyla bir araya gelen 58 amatör bağlamacı, İstiklal Marşı'na klip çekti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 'Sazdan Adam Grubu' adıyla bir araya gelen amatör bağlamacılar, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yıldönümü için özel klip çekti.

1 AYDA ÇEKİLDİ, 58 AMATÖR BAĞLAMACI ÇALDI

Michael Jackson'ın 5'inci ölüm yıldönümü için 'They don't care about us' şarkısı ve Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına Çanakkale türküsüne çektikleri klipler ile eski Beşiktaşlı Demba Ba için çektikleri klip ilgi gören grup, bu kez de İstiklal Marşı'nın 95'inci yıldönümü için klip çekti. 1 ayda hazırlanan klipte, divan, cura ve tambura da kullanıldı. 58 amatör bağlamacının yer aldığı klip büyük beğeni topladı.


İŞARET DİLİ DE VAR

"Sazdan Adam" Grubu kurucusu Mehmet Ali Ürkmez, 'İşitmeyen kalmasın' sloganı ile yola çıktıkları için klipte işaret dilini de kullandıklarını söyledi.


"BAĞLAMAYLA HAYKIRMAK İSTEDİK"

İstiklal Marşı kliplerine baktıklarında kendisine yakışır bir klip bulamadıklarını ifade eden Ürkmez, şöyle dedi: "Bu bizim milli marşımız. Enstrüman da milli çalgımız. Biz de bu işe gönül veren insanlarız. Uğraşımız daha nitelikli video olsun diye. Hani üstatları da alarm durumuna geçirip daha nitelikli çalışmalar yapmaları için onları da ateşleriz diye düşündük. Gerçi buna da olumlu ya da olumsuz eleştiriler gelecek ama burada amaç bir adım atmak. Kilometre taşı olmak. İnşallah başarabiliriz. Burada 58 bağlamacı var. İstiklal Marşı'nı işitmeyen kalmasın. İşte bunu bağlama ile haykırmak istedik. İnşallah amacına ulaşır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Michael Jackson Ali Ürkmez Demba Ba TV Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Dursun ışıkMobil-IOS:

Sizleri canı-gönülden tebrik etmek istiyorum. Hepinizin eli, kolu, dili sağolun. Varolun.

5
0
yanıtYanıtla
NorvecMobil-IOS:

Tuyleri diken diken olmayan ciksin gitsin...

3
1
yanıtYanıtla
dursun Mobil-ANDROID:

çok harika olmuş ,herkesin yüreğine sağlık .devamını bekliyoruz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title