Haberler

Zonguldak 3 Yaşındaki Buğlem, İlik Nakli Olmayı Bekliyor

3 yaşındaki Buğlem, ilik nakli olmayı bekliyorZonguldak'ta, sinir hücrelerinde oluşan tümör nedeniyle kemoterapi görmeye başlayan 3 yaşındaki Buğlem Kaya, yaşıtları gibi dışarı çıkıp oyun oynayabilmek için ilik nakli olmayı bekliyor.

3 yaşındaki Buğlem, ilik nakli olmayı bekliyor

Zonguldak'ta, sinir hücrelerinde oluşan tümör nedeniyle kemoterapi görmeye başlayan 3 yaşındaki Buğlem Kaya, yaşıtları gibi dışarı çıkıp oyun oynayabilmek için ilik nakli olmayı bekliyor.

Çaydamar Mahallesi Şirin Sokak'ta oturan işsiz 28 yaşındaki Barış Kaya ile aynı yaştakı ev kadını eşi Bilay Kaya'nın 2 çocuğundan biri olan Buğlem Kaya, geçen yıl karın bölgesindeki şişlikler nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Buğlem Kaya'ya, 10 Ekim 2015'de Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde sinir hücrelerinde oluşan tümör (Nöroblastom) teşhisi konuldu. Teşhisin ardından kemoterapi tedavisi görmeye başlayan Buğlem Kaya'nın bu ay içerisinde İstanbul Medicalpark Bahçelievler Hastanesi'nde ilik nakli olması bekleniyor.

İzmir'de inşaatta çalışırken kızının hastalığı nedeniyle Zonguldak'a dönmek zorunda kalan ve çalışamayan baba Barış Kaya, kızına kendi kök hücrelerinden ilik nakli yapılacağını söyledi. İliğin uymaması durumunda kendisinin, eşinin ve diğer çocuğundan örnekler alınacağını anlatan Barış Kaya, şöyle konuştu:

"Bizim iliklerimize bakacaklar. İnşallah buna gerek kalmadan kök hücerlerinden yapılan ilik uyar ve buna gerek kalmaz. 10 aydan beri çalışamıyorum. İşverenler, sürekli hastaneye gidip gelirken izin almamda sorun olacağını düşünerek iş vermiyor. Komşularımızın yardımıyla geçimimizi sağlıyoruz. Kızımın, çocuklarımın ihtiyaçlarını zor karşılayamıyorum. Kızım ilik nakli olmaya gidecek. Hastane masrafları karşılanıyor ama gidip gelmek bile masraf. Ben kızım için mücadele edeceğim. Onun sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağım."

Gözyaşlarını tutamayan anne Bilay Kaya da en büyük dileğinin kızının iyileşmesi olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Kaya Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title