Haberler

    Zombi Salgını Gerçek Olur Mu?

    Araştırmacılar, belki biraz da eğlenmek için, olası bir zombi salgınının sonuçlarını ortaya koyan, özel bir simülasyon geliştirdi.

    Yedinci sezonu 8. bölümüyle sezon arasına giren popüler TV dizisi "The Walking Dead" gerçek olabilir mi? Argonne Ulusal Laboratuvarı'nda yürütülen bir araştırmaya göre, dizinin senaryosunda, insanları zombiye dönüştüren virüsün ne kadar hızlı yayıldığı mercek altına alınmış. Normalde Ebola ve diğer virüslerin yayılma hızını ön görmeye çalışan araştırmacılar, cadılar bayramında biraz eğlenmek için bir zombi salgınının Şikago şehrini ne kadar hızlı fethedeceğini canlandıran bir simülasyon yürüttüler.

    Bu simülasyona göre, 60 gün içinde 2 milyon insan zombiye dönüşebiliyor. Gerçek hastalıkların simülasyonları yürütüldüğünde, hataları görebilmek ve farklı etkenleri göz önünde bulundurabilmek için test defalarca tekrarlanıyor. Burada da, benzer bir teknik söz konusu.

    Baş araştırmacı Chick Macal, gerçekten bir zombi salgını olsa bile salgını durdurmak için farklı bir kaç karantina tekniği olduğunu açıkladı. Yani herkesin zombiye dönüşmesi pek mümkün görünmüyor.

    Doğal olarak bu açıklama içimizi rahatlatıyor. Gerçekten bir zombi salgını olacağından değil ama gerçek bir virüs salgınında can kaybı sayısı minimum olacaktır.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    The Walking Dead Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title