Haberler

Zoguldak Kömürsporlu Taraftarların Stat Protestosu

SPOR Toto 2'nci Lig'de mücadele eden Zonguldak Kömürspor taraftarları, 1948'de yapılan stadın yenilenmesi çağrılarına olumsuz yanıt veren iktidar milletvekillerini, sosyal medyada başlattıkları, 'Zonguldak'a stat istemiyoruz.

SPOR Toto 2'nci Lig'de mücadele eden Zonguldak Kömürspor taraftarları, 1948'de yapılan stadın yenilenmesi çağrılarına olumsuz yanıt veren iktidar milletvekillerini, sosyal medyada başlattıkları, 'Zonguldak'a stat istemiyoruz. Sayın vekiller sizde var mısınız?' kampanyası ile protesto etti.

Zonguldak Kömürspor'un 1948'den bu yana maçlarını oynadığı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait 9 bin 500 kişilik Kemal Köksal Stadı'nın 1500 kişilik kapalı tribünü, yerine 3 bin kişilik tribün yapılmak üzere Temmuz 2015'te yıkıldı. Bu sürede 3'üncü ligden 2'nci lige çıkan Zonguldak Kömürspor, tribün inşaatı bitmeyince maçlarını Devrek İlçe Stadı'nda oynamaya başladı. Taraftarların değişik platformlarda dile getirdiği yeni stat talebine iktidar olumsuz cevap verdi. AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır, geçen 15 Aralık'ta yerel bir gazeteye verdiği röportajda, tribün inşaatının devam ettiğini, arena gibi büyük bir stadı Zonguldak'ın kaldırmayacağını söyledi.

Zonguldak Kömürspor taraftarları, iktidar milletvekillerinin yaklaşımını sosyal medyada başlattıkları kampanya ile protesto etti. Zonguldak Kömürspor tribün lideri turizmci Kanat Tan'ın Facebook hesabında paylaştığı, 'Yüz bin kere söyledik. Zonguldak'a stat istemiyoruz. Sayın vekiller sizde var mısınız?' yazılı videosu 3 gündü çığ gibi büyüdü. Taraftarlarlar, 'Zonguldak'a biz de stat istemiyoruz' içerikli videolarını sosyal medya hesaplarında paylaştı. Yurt dışında yaşayan taraftarlar bile sosyal medyada milletvekillerini protesto amacıyla yapılan paylaşıma destek verdi.

Kanat Tan, milletvekillerinin seçim zamanı stat sözü vermelerine rağmen yapılmaması üzerine video ile sitemini dile getirmek istediğini söyledi. Çağrısının taraftarlar tarafnıdan destek gördüğünü anlatan Tan, şöyle konuştu:

"Zonguldaklı hepimiz işçi çocuklarıyız. Zonguldak'a hiç yatırım olmuyor. İlk kurulan vilayet. 'İşçi milli takımı' diyoruz ama insanlar hep sömürülüyor. Seçim zamanı siyasetçiler söz veriyor ama yerine getirmiyorlar. Çok sahipsiz kaldık. Bizim tek istediğimiz de bir stattı. Onu da yapmadılar. Bu protestomuz da çığ gibi büyüdü. Ak Parti'nin 'Evet' kampanyasından esinlenerek yaptığım bu paylaşım üzerine Amerika'dan bile mesaj aldım. Biz bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedik. Kimseyi kırmadan böyle tepkimizi göstermek istedik. Gelen videolara, mesajlara yetişemiyorum.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title