Haberler

ZMO: Darbe Demokrasiye Takılan Çirkin Süslerdir

Güncelleme:

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, "Darbe teşebbüsü gösterilen toplumsal direnç ve birliktelik iklimi, iyi kullanılarak, ülke sorunlarının çözüldüğü, tüm insanların barış içerisinde, kardeşçe yaşamasının önündeki en büyük engel olan ve ne yazık ki zamanında gerçekleşen darbeler sonucunda dizayn edilen Anayasa'nın değiştirilerek, tamamen halkın iradesini yansıtır şekilde düzenlenmesi gerekmektedir" dedi.

15 Temmuz akşamı askeriye içinde bulunan FETÖ/PDY mensuplarınca yapılan darbe girimine sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve odalar tarafından tepkiler sürüyor. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şanlıurfa Şubesi il binasında yaptıkları basın açıklaması ile darbe girişimine tepki gösterdi.
Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, "Cumhuriyet ilanından beri Türkiye'de 10 yıl ortalaması ile bir gerçekleşen, Anayasa'yı, hukuku ve halk iradesini askıya almak suretiyle, sanki rutin bir uygulama gibi ülke siyasi hayatında sürekli yer tutan darbe ve teşebbüslerin sonuncusu maalesef 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşmiştir. Sadece siyasi iktidarı değil, millet iradesinin kutsalı meclisi, anayasal çerçevede temsil hakkını almış, meclis veya meclis dışında yer alan siyasi kurumları, ülkedeki sivil kazanımları, kazanılmış özgürlükleri hedef alan teşebbüs, Türkiye'de veya belki de dünyada fiili durumda iken, siyasi görüşü, inancı, dili, dini ne olursa olsun tüm halkı tarafından engellenen bir darbe girişimi olarak tarihteki yerini alacaktır. Ülke tarihinde kara lekeler olarak yerini alan bu darbe veya teşebbüslerin en önemli ayağını, bölgesel çıkarları olan Emperyalist güçler ve ülke içerisinde kendini halkın iradesinin üstünde, ayrıcalıklı bir imtiyaz sahibi gibi gören kişi veya kişilerin oluşturduğu yapılar olduğu tüm kesimlerce bilinmelidir. Halk iradesini hiçe saymaya kalkan güçlerin sahip olduğu argümanlar hukuk ve Anayasa çerçevesinde derhal edilen elinden alınarak, normal görev sınırlarına çekilmelidirler. Darbe teşebbüsü gösterilen toplumsal direnç ve birliktelik iklimi, iyi kullanılarak, ülke sorunlarının çözüldüğü, tüm insanların barış içerisinde, kardeşçe yaşamasının önündeki en büyük engel olan ve ne yazık ki zamanında gerçekleşen darbeler sonucunda dizayn edilen Anayasa'nın değiştirilerek, tamamen halkın iradesini yansıtır şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Masum halkın öldürülmesi, anayasanın kutsalı meclisin bombalanması, siyasal ve devlet kurumlarının işgal edilmesi fiilinin gerçekleşmesi ile yapılan teşebbüsü kınıyor, sorumlu olan kişi, kurum veya yapılar hukuk çerçevesinde yargı önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, demokrasilerde halkın iradesi üstünde hiçbir güç yoktur. Darbe veya teşebbüsler demokrasiye takılan çirkin süslerdir" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title