Haberler

Zmo Bölge Toplantısı Şanlıurfa'da Yapıldı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Bölge Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Bölge Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

ZMO Şanlıurfa Şubesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan ZMO Genel Başkanı Özden Güngör, bölgede altıncı kez toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplantıda her şube başkanı ve temsilcilerin illerindeki sorunları, verimiyle, çiftçilerimizin durumuyla, eksik olan tarım politikalarıyla masaya yatıracaklarını kaydeden Güngör, "Yine son zamanlarda basında çokça yer alan topraklarımızın korunması, GDO'lu mısır ve soya  fasulyesi ürünlerinin Türkiye'ye girişi, havamızın, suyumuzun korunup korunmaması gibi konuları da değerlendireceğiz" dedi.

ZMO Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ise gelecekte en büyük sorunun yeteri kadar beslenememe ve yoksulluk olacağını söyledi.

Türkiye'nin tarımda bir atak yapması gerektiğini belirten Öztürkmen, şöyle konuştu:

"Ülkemizin gerek mevsimleri, gerek toprak yapıları gerekse güneşi dünyanın birçok yerinde yok. Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Buğday üretimi bakımından dünyada 8'inci sıradayız. Verim bakımından ise 70'inci sıradayız. Çavdarda ekim bakımında 7'nci sıradayız verim bakımından 38'inci sıradayız. Yani en büyük sorunumuz verim elde edememe ancak son dönemlerdeki artış yüzümüzü güldürüyor. Yani verimde özellikle Harran Ovası'na suyun gelmesiyle birlikte iyi noktalara geldik."

Konuşmaların ardından toplantı, Öztürkmen'in Şanlıurfa'daki tarım faaliyetleriyle ilgili sunumuyla devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title