Haberler

Ziya İlgen kimdir ? Erdoğan darbeyi İlgen'den öğrendi

Güncelleme:

Ziya İlgen kimdir ? Erdoğan darbeyi İlgen'den öğrendi. Al Jazeera TV'ye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyledi. Erdoğan ayrıca, "İstihbarat zaafı olduğu ne yazık ki doğru." dedi.

El Cezire'ye röportaj veren Erdoğan, darbe girişimini nasıl öğrendiğine yönelik soru üzerine "4-5 günlük bir tatil için Marmaris'e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık" yanıtını vermişti.

Ziya İlgen, Erdoğan'ın kız kardeşinin eşi ve emekli öğretmen.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Ziya İlgen kamuoyu önüne çıkmayı sevmeyen ve açıklama yapmayan bir işadamı olarak biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera TV'ye röportaj verdi. Erdoğan, darbe girişimi Marmaris'teyken öğrendiğini, haberi eniştesi Ziya İlgen'in verdiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından dikkat çeken bölümler şöyle;

İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık. O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman'dan İstanbul'a geldik. İstanbul'da da zor bir durum vardı. F-16'ların şehir üstünde alçak uçtuğunu gördük. Binlerce insan sokaklardaydı. Hızlı bir değerlendirme yapıp ek adımlar attık ve kısa sürede herşeyi kontrol altına aldık.

"İSTİHBARAT ZAAFI VAR"

İstihbarat zaafı olduğu açık maalesef. Tabii ki doğru bir haber alma olsaydı, böyle bir olay yaşanmazdı, önüne geçilebilirdi. ABD'de, Avrupa'da, Rusya'da istihbarat açıkları olduğunu görüyoruz. Zayıf noktalar neredir? Zaaflar nerededir bunları belirlemek gerekir.
15 Temmuz'daki olaylara dönecek olursak FETÖ'cüler, devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş. Bu darbe girişimini yaptıklarında başarılı olamadılar.

Tabii ki geçmişe yönelik elimizde belli şüpheler vardı. Şunun farkındaydık, bazı insanlar böylesi teşebbüste bulunulduğu zaman kimlern nerede yer alacağını biliyorduk. Bununla ilgili istihbaratımız vardı ve bunlar belgelere yansımıştı. Emniyet bazı bilgileri elde ediyor. Polis istihbaratının da elinde önemli bilgiler var. Bunun sonucu olarak önemli ve güvelinilir dökümanlara ulaşmış bulunmaktayız.

"BU İŞİN SONUNA HENÜZ GELMEDİK"

Bu iş bitti mi? Henüz şu an sonuna gelmedik. Bu gözaltılar ve tutuklamalar bize birçok ismi de önümüze getirecek. Hukuk çerçevesinde çalışacağız, demokratik bir ülkeyiz. Yargı, hukuk çerçevesinde işini yapacaktır. Bazı insanlar, niyetlerinin ne olduğunu anlatmaya, nasıl çalıştıkları anlatmaya başladı. Bunlar daha da ortaya çıkacak.

"FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI KENDİ İŞİNE BAKSIN"

Fransa'nın Dışişleri Bakanı'nın ne söylediğini bilmiyorum açıkçası. Fransa'nın terör saldırıları ele alalım. Birçok adım attılar. Onlar da çok sayıda insanı tutuklamak durumunda kaldılar ve bunu yadsıyamayız. Önce 3 ay dediler, daha sonra bir 3 ay daha söylediler. Darbe girişimi bir suç mudur? Tabii ki suçtur. Bunun içindeki sorumluları bulmak bizim görevimizdir. Bir insan eğer suçlu bulunursa cezasını çekmeli. Bakan, kişisel olarak bir yorum yaptıysa bu bir hatadır ve kendi işine bakmalıdır. Demokrasi dersi almak istiyorlarsa, bize bakabilirler.

Fransa'da böyle insanları dışarı atıyorlar. Türkyie'de 3 milyon Suriyeli ve Iraklı var. Biz kapılarımız açık ve hiçbir ülke bize bu yönden ders vermemelidir.
Devlet şu an sadece yapması gerekeni yapıyor.

MUHALEFET LİDERLERİYLE BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Muhalefet liderleriyle bir araya gelmek için bir mani yok. Başbakanımız bunu yaptı ve ben bu çağrıdan çok mutlu olurum. Ben bu çağrıya sırtımı dönemem, ben bu insanlarla bir araya gelmekten mutluluk duyarım.

RUS JETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Şüphe var ki Rus uçağını düşüren 2 pilot gözaltında. Şu anda, hava sahasına girişleriyle ilgili olarak şunu söyleyebiliriz ki, Türk hava sahası ihlal edilmiş, defalarca uyarı yapılmasına rağmen müdahalede bulunulmuştur. Pensilvanya ile bu pilotların bağlantısı olabilir. Yargı bunu ortaya çıkaracaktır. Darbe girişimiyle alakalı birçok gözaltı var.
Kendi insanlarına, Meclis'e, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na saldırdı bunlar. Bu insanlardan her şey beklenir. Kendi halkının üzerinden tankla geçtiler. Helikopter çalıp Yunanistan'a kaçtılar. Onların din anlayışları da farklı.

GÜLEN'İN İADESİ

Ülkeler arasındaki ilişkiler duygulara ve hislere göre olmaz, mantığa göre olmak zorundadır. Biz bütün kanıtları ABD'ye veriyoruz bakanımız eliyle… Biz kararı bekleyeceğiz. Biz stratejik ortağız. Bizim uzun bir ilişki tarihimiz var ve önümüzdeki süreçte onlar da hızlı bir adım atacaklar.

GÜLEN ÖRGÜTÜNÜ YÖNLENDİREN BİR ÜST AKIL VAR

İdam cezasıyla ilgili kararı verecek Meclis'tir. Tekrarlıyorum, idam cezası kararı Meclis'ten geçerse ben onaylarım.

Ben ülkemi terk etmedim, 15 Temmuz'dan bu yana buradayım.

Sisi'ye saygı duyabilir miyiz? Esad bir katildir, kendi halkını öldürmeye devam etmekte…

Gülen'in örgütünü yönlendiren bir üst akıl var. Darbeyi planlayanlar, üst akıldan emir alıyor. Yargı, bu üst aklı ortaya çıkaracaktır.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ARKASINDAYIM

Bildiğim kadarıyla sizin bilmeniz gerekiyor. Türkiye'de basının özgür olup olmadığını. Ben hiçbir zaman medyaya karşı olmadı ama benim aileme yönelik büyük hakaretler oldu. Bizi eleştirenler bile bizim yanımda oldu. İfade özgürlüğünün sonuna kadar arkasındayım. İfade özgürlüğüne sahip olmak demek, kendi ifade özgürlüğünün arkasında olmak demek, hakarete vardırmamak demek.

Bize düşen tedbirdir, takdir Allah'ındır

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan El Cezire Marmaris Fransa Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title