Haberler

Zirvedekiler 2015 Başarı Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Mersin'de yerel bir internet haber sitesi tarafından düzenlenen "Zirvedekiler 2015 Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Mersin'de yerel bir internet haber sitesi tarafından düzenlenen "Zirvedekiler 2015 Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, bir otelde düzenlenen ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, verdikleri plaketlerle, Mersinlilere istihdam sağlayan, Mersin'in gelişimine destek sunan ve son yıllarda büyük ivme kazanmasına vesile olan 14 yürekli insana minnetlerini gösterdiklerini söyledi.

Mersin son yıllarda, limanıyla, organize sanayi bölgesiyle, gelişimin bölgedeki adı olduğunu ifade eden Karataş, "Eskiden imrenerek baktığımız komşu illerimiz, bugün Mersin'e gelen dev yatırımlar sayesinde bizlere imreniyorlar. Sanayimiz bir taraftan almış başını gidiyor; turizm ise gelişime açık" dedi.

Mersin'in 10 yıl içerisinde Türkiye'nin yeni bir İstanbul'u olacağını savunan Karataş, şöyle devam etti:

"Yeter ki Mersinlilik bilinci gelişsin. Mersin lobisi güçlensin. Önümüzde tüm ülkemizi yakından ilgilendiren bir genel seçim var. Tertip komitesi olarak yaptığımız toplantılarda böylesine önemli bir süreçte hiç bir siyasiye ödül vermeme kararı aldık. Bu demek değil ki, bizim yerel yöneticilerimiz ödülü hak etmiyorlar. Mersin'de öylesine güzel işler yapılıyor ki sadece bir kaç teşekkür plaketi ile geçiştirilecek gibi değil. Fakat siyasetin böylesine hızlı aktığı bir süreçte herhangi bir siyasiye ödül vermek 'taraf olmanın bir parçası' olarak gözlemlenebilirdi. Oysa Çukurova Expres Gazetesi olarak 2009 yılında çıktığımız yolda 'Bir gün herkesin tarafsız kalemlere ihtiyacı olacak' sözünü kendimize şiyar edindik ve hep bu doğrultuda hareket ettik. Kimi zaman bizim gazeteci olduğumuzu unutanlar bizlere kızdılar. Eleştiriye tahammülü olmayanlar bizleri mahkemeye verdiler. Sadece 2014 yılında hakkımda 8 davadan soruşturma açıldı. Ama hepsi takipsizlik ile sonuçlandı. Devletin mahkemeleri de eleştirilerimizin haklı olduğundan taraf oldu."

Karataş, Çukurova Expres Gazetesi olarak, her zaman üreten, istihdam sağlayan ve çalışanların yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından "Zirvedekiler 2015 Başarı Ödülleri" sahiplerine takdim edildi.

Yılın İşadamı ödülü Teknopanel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci'ye,  Yılın Markası ödülü Arbella adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan'a, Yılın Girişimcisi ödülü Konport Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm İpkıran'a, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülü Forum Mersin AVM'ye verildi.

Öte yandan Yılın Genç İşadamı ödülü Balkan Group Yönetim Kurulu Üyesi İdris Rojhat Balkan'a, Yılın İstihdam ödülü Yıldız Entegre Grup'a, Yılın KOBİ ödülü İveco Kılıçlar Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç'a takdim edildi.

Yılın İhracat Şampiyonu ödülü Dicle Grup adına Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yıldızgörer'e,   Yılın Yatırımı ödülü Asilzade Yemekçilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atilla'ya, 'Merhum Esra Şemsi Yılın İş Kadını Ödülü' ise Nukhet Özgenç'e,  Yılın Teknoloji Yatırımı ödülü AKY Technology Gökmen Akyürek'e, Yılın Sağlık ödülü Fizyomed'e, Yılın Sivil Toplum Örgütü ödülü Mersin Ekonomi Platformu adına Başkan Ferudun Gündüz ve Kayınlar Kerestecilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayın'a verildi.

Ödül törenine, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, AK Parti İl Başkan Vekili Lütfi Parıltı, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, sinema sanatçılarından Nuri Alço, Bahar Öztan, Ahmet Arıman, Yavuz Karakaş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Çukurova İstanbul Türkiye Karataş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title