Haberler

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin görülen davanın 74. duruşmasında, video konferans sistemiyle görüntüsü karartılarak ifade veren davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar, sanık ve müdahil avukatların sorularını yanıtladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Çınar, TUSHAD'ın Ergenekon terör örgütünün silahlı kolu olduğunu ileri sürdü. Çınar, kendisinin TUSHAD'a bağlı Beyaz Kuvvetler'de görev yaptığına vurgu yaparak, bu görevde birçok sivilin bulunduğunu, bunlar arasında belediye başkanı, çiftçi, öğretim görevlisi, esnaf gibi birçok farklı meslek grubundan insanın bulunduğunu iddia etti.

Çınar, Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy'a teslim ettiği ve dosyaya konulan TUSHAD kimliğinin tutuklu sanıklardan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger'de de olduğunu savundu.

TUSHAD'ın halen aktif olduğunu ileri süren Çınar, bunun en büyük kanıtının da tanık olarak ifade vermeye başladıktan sonra kayınbiraderinin kendisine, "Bu işten vazgeç sana zarar verecekler" demesi olduğunu ifade etti.

Mahkemede yargılanmakta olan sanıklardan hiçbirine karşı kininin olmadığını belirten Çınar, "Ben adalete yardımcı olmak için bu sandalyede oturuyorum. Sanıklara karşı bir kinim yok. Onlar da konuşsunlar. İnşallah konuşurlar, gemiden atlayan kurtulur. Murat Göktürk, İstanbul'da verdiği ifadede konuştu ama nedense sonra 180 derece döndü" dedi.

Bu arada tanığın sorulara doğru cevap vermediğini iddia eden sanık avukatları, Çınar'ın sorulara yorumlar yaparak yanıt verdiğini ve inandırıcılığının olmadığını savundu.

Hurşit Tolon'un avukatının "Koskaca bir orgeneral bu şahsın birbirinden farklı 14 ifadesi nedeniyle tutuklu bulunuyor" sözlerine mahkeme başkanı Hayrettin Kısa, "Anayasada orgeneral de dağdaki çoban da aynı, kimsenin suç işleme imtiyazı olamaz" karşılığını verdi.

Öte yandan Mehmet Ülger'in avukatı Saim Tuğrul'un, İlker Çınar'a

"Kimliğinizde halen Hristiyan mı yazıyor" diye sorması üzerine mahkeme başkanı Kısa, "Cevabını ben vereyim, dosyadan baktım İlker Çınar'ın nüfus kaydındaki din hanesinde 'İslam', Mehmet Ülger, Ruhi Abat ve Haydar Yeşil'in kayıtlarında

'bilinmeyen' yazıyor" dedi.

Haber elemanlarının özellikleri ve aranan sıfatlarıyla ilgili tartışmanın yaşandığı mahkemede söz alan Mehmet Ülger'in avukatlarından Halis Önal,

"Uyuşturucu ile ilgili haber elemanı arıyorsanız, uyuşturucu satıcılarıyla bağlantısı olan bir haber elemanı seçmenizden daha normal ne olabilir- Bu açıdan misyonerlikle ilgili haber elemanı olması için İlker Çınar bulunmaz bir eleman. Ben olsam ben de seçerdim. Halis Toprak'ın dediği gibi, '17 yaşındaki kız beni almış ben mi almayacağım" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Kısa, Önal'ı verdiği örnekten ötürü uyardı.

Duruşma İlker Çınar'ın çapraz sorgusuna devam edilmek üzere pazartesi gününe ertelendi. - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Hayrettin Kısa Mehmet Ülger İlker Çınar Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title