Haberler

Zirve Yayınevi'nde 92'nci Duruşma (2)

Not: İlk haberde sanık sayısı 19 olarak belirtilmişti.

Not: İlk haberde sanık sayısı 19 olarak belirtilmişti. Doğrusu ekteki gibi 22 olacaktır. Düzeltilmesi ricasıyla.

------------------

SAVCI MÜTALAASINI SUNDU

Malatya'da 17 Nisan 2007 yılında Zirve Yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın savcısı Zafer Hazar, 92'nci duruşmada mütalaasını sunarak yayınevi cinayetinin bir numaralı şüphesi olarak yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmaya kısmen veya tamamen kaldırmaya teşebbüs etmek, 3 kişiyi öldürmeye teşebbüs ile 3 kez hürriyeti tahdit' ve ' yağmaya teşebbüs' suçlarından cezalandırılmasını istedi. Aynı zamanda sanık da olan gizli tanık İlker Çınar hakkında pişmanlık yasasından yararlanma isteyen savcı, tutuksuz yargılanan sanıklar Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe hakkında beraat istedi. 13 sanık hakkında 'hükümeti yıkmayı teşebbüs'ten cezalandırılmasını isteyen savcı Hazar, cinayeti işledikleri belirtilen Emre Günaydın, Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler ve Cuma Özdemir hakkında ise 3'er kez ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti.

2 SANIĞA TAHLİYE

Toplam 22 sanığın yargılandığı davada, savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanıklardan astsubaylar Adil Akçay ile Adem Gedik'in mevcut delil durumu ve geçirdikleri tutukluluk sürelerini nazara alarak yurt dışı yasağı konularak adli kontrol kararı ile tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme heyeti diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 10 Nisan 2014 tarihine erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hurşit Tolon Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title