Haberler

Zirve Yayınevi Davası 6 Mayıs'a Ertelendi

Bugün görülen Zirve Yayınevi Davasında açıklanan ara kararda, tüm Balyoz Davası sanıklarının beraat ettiği duruşmada esas hakkındaki mütalaa ve mahkemenin kısa kararının istenmesine karar verildi.

Bugün görülen Zirve Yayınevi Davasında açıklanan ara kararda, tüm Balyoz Davası sanıklarının beraat ettiği duruşmada esas hakkındaki mütalaa ve mahkemenin kısa kararının istenmesine karar verildi.

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi Davasında bugün sanıklar 103. kez hakim karşısına çıktı. Öğleden önceki oturumda sanık ve avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti öğleden sonraki oturumda ise ara kararlarını açıkladı.

Ara kararda 18 Şubat 2015 tarihli duruşmanın 11'nolu ara kararı uyarınca sanık Mehmet Ülger'in avukatı Saim Tuğrul'un 16 Şubat 2015 tarihli dilekçesinde kovuşturmanın genişletilmesi talebiyle ilgili olarak, İlker Çınar'ın görev yaptığı dönem ve rütbesiyle birlikte kendisine herhangi bir şekilde kripto verilip verilmediğinin tespiti için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yazılan müzekkerenin takibine karar verildi.

Mahkeme, ayrıca İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kamuoyunda Balyoz Davası olarak bilinen dava dosyası kapsamında 31 Mart 2015 tarihli duruşmada sunulan esas hakkındaki mütalaa ve mahkemenin kısa kararını içeren 5'nolu duruşma zaptının birer örneğinin gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi.

2005,2006, 2007 ve 2008 yıllarında il emniyet toplantılarında il emniyet müdürleri veya MİT görevlileri tarafından ıslak imzalı olarak sunulan toplantı sunumlarının asıllarının gönderilmesi için Malatya Valiliği'ne yeniden yazı yazılmasını da kararlaştıran mahkemeye, Ahmet Erdoğan'ın tanıklığı konusunda gelen talepleri de reddetti.

Ev hapsi ile adli kontrol uygulanan sanıkların taleplerini de yerinde bulmayan mahkeme, adli kontrol kararlarının kaldırılması veya yumuşatılması yönündeki istekleri de reddetti. Varol Bülent Aral'ın tutukluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti ayrıca Aral'ın gelecek duruşmaya da katılmamasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Varol Bülent Aral hakkında dosyanın tutukluluk incelemesinin ise 26 Nisan 2015 günü ele alınacağını belirtti.

Ara kararların ardından Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 6 mayıs 2015'te saat 09.30'da yapılmasına karar verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ülger Bülent Aral Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title