Haberler

Zirve Yayınevi Cinayetlerine İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 106. duruşmasında, tutuksuz sanık İlker Çınar'ın dosyaya delil olarak sunduğu flash bellek ve CD ile tutuksuz sanık Haydar Yeşil'in kayınbiraderi Hüseyin Kılıç'ın verdiği harddiskin bilirkişi tarafından incelenmesi kararlaştırıldı.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 106. duruşmasında, tutuksuz sanık İlker Çınar'ın dosyaya delil olarak sunduğu flash bellek ve CD ile tutuksuz sanık Haydar Yeşil'in kayınbiraderi Hüseyin Kılıç'ın verdiği harddiskin bilirkişi tarafından incelenmesi kararlaştırıldı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar emekli albay Mehmet Ülger, binbaşı Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, Murat Göktürk, Mehmet Çolak ve Abdullah Atılgan ile adli kontrol kararıyla elektronik kelepçe takılan sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım hazır bulundu.

Elektronik kelepçe takılan sanıklardan Hamit Çeker Elbistan Adliyesinden, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesinden video konferans sistemiyle duruşmaya dahil edildi.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, önceki duruşmalarda Malatya Emniyet Müdürlüğünden istenen 2006, 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait İl Emniyet Komisyonu toplantılarının sunumların imha edildiğine ilişkin hususun İl Emniyet Müdürlüğüne sorulduğunu, gelen cevapta sunumların imha edildiğine dair bilgi ve belgeye rastlanmadığının belirtildiğini aktardı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı bilgi talebinde bulundu

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının 30 Haziran 2015'te davaya ilişkin bilgi talebinde bulunduğunu kaydeden Koç, davanın safahatı hakkında Askeri Savcılığa bilgi verildiğini bildirdi.

Duruşmaya katılan sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmalarını vermek için ek süre istedi.

"Bütün soruşturmaları kara delik gibi yutan bir ekip hala iş başında"

Söz alan sanıklardan Ruhi Abat, dava dosyasında bulunan ve Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) adı verilen örgütün kaldırılıp yerine PDY'nin (Paralel Devlet Yapılanması) konulması halinde bütün noktaların halledileceğini ileri sürdü.

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının yürütme organının üzerine ihale edilmek için yapıldığının açık olduğunu iddia eden Abat, bütün soruşturmaları kara delik gibi yutan bir ekibin hala iş başında olduğunu savundu.

TUSHAD'ın hukukun konusu olmadığını, psikiyatrinin konusu olduğunu öne süren Abat, davanın sanıklarından İlker Çınar'ın evinde ele geçen flash belleğin bilirkişilerce incelenmesini istedi. Abat, bu talebi yerine getirilmezse esas hakkında savunma yapmayacağını söyledi.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Dosyaya İlker Çınar'ın delil olarak sunduğu flash bellek ve CD ile Haydar Yeşil'in kayınbiraderi Hüseyin Kılıç'ın getirdiği 500 GB harddiskin bilirkişi tarafından incelenmesine karar veren heyet, davanın sanıklarından Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir'in gelecek duruşma da esas hakkındaki savunmalarını vermemeleri halinde bu haklarından vazgeçmiş sayılmalarını kararlaştırdı.

Duruşma, 9 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Kılıç Haydar Yeşil İlker Çınar Ruhi Abat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title