Haberler

Mersin Ziraat Odasından Çiftçiye Araç Muayenesi Kolaylığı

Güncelleme:

Mersin Ziraat Odası, hasat dönemi nedeniyle üyelerine kolaylık sağlamak amacıyla araç muayene hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor.

Mersin Ziraat Odası, hasat dönemi nedeniyle üyelerine kolaylık sağlamak amacıyla araç muayene hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor.

Mersin Ziraat Odası, TÜVTÜRK işbirliği ile 2010 yılından bu yana mobil araçla gerçekleştirdiği 'köylerde araç muayene hizmeti' çalışmasına bu yıl da devam ediyor. Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak hizmet veren TÜVTÜRK'ün köylerdeki araç muayene çalışması için 5 nokta belirlendi. Bu kasamda ilk olarak Mezitli ilçesine bağlı Kuzucubelen Mahallesi'nde bir gün süreyle muayene yapan ekipler, ardından Doruklu'da çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerin 4-5 Eylül 2014 tarihinde iki gün süreyle Güzelyayla'da, 18-19 Eylül 2014 tarihlerinde Fındıkpınarı'nda ve 16-17 Ekim tarihleri arasında da Tepeköy'de muayene hizmeti vereceği belirtildi.

Bu planlamanın 2013 yılı Aralık ayında yapıldığını belirten Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, "2014 yılı muayene hizmeti için 5 toplanma bölgesi tespit edilmiştir. Tespit edilen bu bölgelerde hangi zamanda hizmetin verileceği kararında ise tespit edilen mahallelerin muhtarları, Ziraat Odası delegelerimiz ve köy halkının uygun görüşleri alınmış ve ona göre belirlenmiştir. İki gün hizmetin verileceği tarihler perşembe ve cuma günlerine isabet etmekte olup, şayet talep olursa cumartesi günü de çalışma devam etmektedir. Muayene hizmeti çiftçilerimize ait traktör, motosiklet, pick-up gibi araçlara verilmektedir. Çiftçilerimize bu fırsatı kaçırmamaları için çağrı yapıyoruz" dedi.

Hizmetin çiftçiler açısından önemli bir çalışma olduğuna işaret eden Gökçel, 4 yıldır devam eden bu çalışma neticesinde çiftçilerin traktör başta olmak üzere diğer araçların köy ve beldelerde fenni muayene edilmesini sağladıklarını aktardı. Gökçel, "Yaylaların eteklerinde ve yüksek yerlerde, şehre 50-60 kilometre uzakta bulunan çiftçilerimizin şehrin girişindeki araç fenni muayene istasyonuna gelip gitmeleri bir hayli zordu. Fenni muayene hizmetinin köy ve beldelerde yapılması ile de şehir trafiğinde sorun yaşanmadan çiftçilerimiz zahmetsiz olarak fenni araç muayenelerini yaptırılması, hizmetin verimliliği için önemli" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Türkiye Mersin Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title