Haberler

Adıyaman'da Ziraat Mühendisleri ve Veterinerlere Tablet Dağıtıldı

Güncelleme:

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere tablet dağıttı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarımsal işletmelerin üretim bilgilerinin kayıt altına alınıp ve güncellenmesi amacıyla, ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere tablet dağıttı.

Müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleşen programda konuşan İl Müdürü Adil Alan, tabletlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) işbirliği ile Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinde yapılacak çalışmalar arasında yer alan proje kapsamında, personellerine dağıtıldığını söyledi.

Amaçlarının ülkemizdeki tarımsal faaliyetlerle uğraşan işletmelerin bilgilerinin daha kolay kayıt altına alınması olduğunu belirten Alan, " İşletmelerin tamamına ait güncel verilerin elde edilmesi, ulusal düzeyde Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) kurulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) formundaki bilgilerin kayıt altına alınması ve güncelliğinin sağlanması için elde edilen verilerin 2014 yılında Genel Tarım Sayımı kabul edilmesi amaçlanmıştır" dedi.

Tarımsal verilerin 30 Ağustos'a kadar tamamlamaya planladıklarını ifade eden Alan, merkezde 53, il genelinde ise 153 ziraat mühendisi ve veteriner hekime tablet dağıtıldığını kaydetti. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Avrupa Birliği Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title