Haberler

Ziraat Bankasının Kârı Yüzde 27 Artırdı

Güncelleme:

Ziraat Bankası net kârını yüzde 27 arttırarak 5.16 milyar TL'ye çıkardı. Gayri nakdi krediler ise yüzde 47 artışla 247 milyar TL'ye ulaştı.

Ziraat Bankası'nın 2015 net kârı kredilerdeki güçlü büyümenin de desteğiyle bir önceki yıla göre yüzde 27 artarak 5.16 milyar TL'ye çıktı. Bankanın açıkladığı finansal sonuçlara göre, 2015'te aktif toplamı yüzde 22 artışla 302.8 milyar TL'ye ulaşan Ziraat Bankası'nın kredileri de aynı dönemde yüzde 32 artışla 186.8 milyar TL oldu.

2015'DE NET KAR YÜZDE 6

Bireysel krediler 47.6 milyar TL, kurumsal krediler ise 132.8 milyarTL olarak gerçekleşti. Bankacılık sektöründe ise 2015'te net kâr yüzde 6, krediler de yaklaşık yüzde 20 artmıştı. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, 2015 sonu itibarıyla aktiflerinin yüzde 62'sinin kredilerden oluştuğunu ifade etti.

SEKTÖRDEKİ KREDİLERİN YÜZDE 12.5'İNİ VERDİ

Şirket 186.8 milyar TL'lik nakdi krediyle sektördeki toplam kredilerin yüzde 12.5'ine tek başına ulaşmış oldu.Kuru, bankanın takipteki kredi oranının da takip portföyünden hiç kredi satmamalarına rağmen yüzde 1.7 ile sektörün hemen hemen yarısı düzeyinde olduğunu söyledi.

EN YÜKSEK KREDİ HACMİ

Kuru, "Bankacılık sektöründe en yüksek toplam kredi büyüklüğüne sahip banka olduk. Gayri nakdi kredilerde yüzde 47 artış sağlarken toplam kredilerimiz 247 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ziraat Bankası Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

blueice:

Bankalar karlarını nerden yaptıklarını açıklasınlar eğer bu karlar yeni iş kurulmasına verilen kredilerdemse amenna tebrik edelim ama böyle olmadığını herkes biliyor. Bunlar lüks mal kredilerinden kart aidatlarından işlem aidatlarından müşteriye habersiz geçirilen bedellerden edilen kar. Lanet olsun üzüleceğinize seiniyorsunuz

8
0
yanıtYanıtla
Antipatik Mobil-IOS:

Of of of varya akapenin trolleri gözlerini boşuna bu bankaya dikmiyor ...

4
2
yanıtYanıtla
çiftçi:

Tarimsal desteklerde köylere listeler geliyor alcağınız para örneğin 1550 tl biz bankaya gidiyoruz hesapta 1460 tl var aradaki fark neye göre nasıl neden kim tarafından kesiliyor bilen biri bizi aydınlatsın lütfen

4
0
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

demek ki bankalar kar ediyor. millet vekillerine promosyon var emekliye niye yok. Kar dan bir pay verilemez mi. ?

3
1
yanıtYanıtla
Baskan:

Faiz haramdır derler peki bukadar kâr neyin nesi? Demekki halkı iyi soymuslar, vet kar ettik

2
1
yanıtYanıtla
yok yok dünya:

yok işletim ücreti yok havale ücreti yok dosya masrafı yok katkı payı yok kart kullanım bedeli yok o yok bu herşeye para alırlarsa rekoru kırarlar tabii tefeciler

1
2
yanıtYanıtla
aydın:

dosya masraflarını geri iade edilmesini istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title