Haberler

Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası'na Doğru

"Türkiye Sualtı Federasyonu'nun 2012 yılı programı kapsamında Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu müsabakaları, 4-5 Mayıs tarihlerinde ilimizde yapılacak" dedi.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz,

"Türkiye Sualtı Federasyonu'nun 2012 yılı programı kapsamında Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu müsabakaları, 4-5 Mayıs tarihlerinde ilimizde yapılacak" dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu müsabakaları'nın Ordu'da ilk defa yapılacağını belirtti.

Müsabakalara 10 ilden 21 kulübün katılacağını bildiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye Sualtı Federasyonu'nun 2012 yılı programı kapsamında Zıpkınla Balıkavı Türkiye Şampiyonası Eleme Grubu müsabakaları, 4-5 Mayıs tarihlerinde ilimizde yapılacak. Şampiyona, Bolaman beldesi Medreseönü mevkisinde belirlenen koordinatta Cumartesi günü yapılacak. Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı ve yetkililerin de katılımıyla Cuma günü müsabakanın açılış töreni gerçekleştirilecek. Yaklaşık 100 sporcu ve 20 hakemin katılması bekleniyor. İlimizden de Ordu Su Sporları Kulübü, Gençlik Spor Kulübü, Kirazlimanı Spor Kulübü, Oney Spor Kulübü ile Ordu Gençlik ve İzcilik Kulübü katılacak."

-"Durugöl mevkisinde su sporları merkezi yapılacak"-

Göreve başladıktan sonra Ordu'daki eksikliklerin tespiti amacıyla çalışma yaptıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok uzun deniz sahiline sahip olan Ordu'da, su sporlarıyla ilgili herhangi bir faaliyetimiz yok. Bu eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapacağımızı söylemiştik. Bu anlamda da Durugöl mevkisinde su sporları merkezi yapılacak. Gelecek senelerde su sporları ile alakalı bütün branşları faaliyete geçireceğiz. Bir ilin tanıtımı için özellikle doğa sporları çok önemli. Bugün bir Ayder Yaylası tanınıyorsa doğa sporları sayesindedir. Ordu, doğa konusunda Karadeniz'in en zengin illerinden biri. Fakat tanıtım eksikliği olduğu kanaatindeyim. Tanıtım eksikliğini de bu sporlar sayesinde ortadan kaldırabiliriz."

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Yılmaz Türkiye Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title