Haberler

Zipcar Araçları 5 Ayda 15 Bin Saat Kiralandı"

Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, İnternet üzerinden saatlik araba kiralamayı mümkün kılan "araç paylaşım sistemi" Zipcar'ın Türkiye'de aktif olarak kullanılmaya başlandığı mayıs ayından bu yana 15 bin saat kiralama gerçekleştiğini bildirdi.

HÜSEYİN DEMİR - Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, İnternet üzerinden saatlik araba kiralamayı mümkün kılan "araç paylaşım sistemi" Zipcar'ın Türkiye'de aktif olarak kullanılmaya başlandığı mayıs ayından bu yana 15 bin saat kiralama gerçekleştiğini bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ekici, saatlik araç kiralama markası Zipcar'ın uzun dönemli ya da günlük kiralamanın yerine geçemeyeceğini, günde 1-2 saat araç kullanım ihtiyacı olanlar için uygun bir ürün olduğunu dile getirdi.

Özellikle büyük kentlerde bir aracın bir yerden başka bir yere hareket etmesinin trafikte yük oluşturduğunu ifade eden Ekici, "Zipcar'ın en önemli özelliği çevreci olması. Her bir Zipcar, sokaktan ve yollardan 17 aracı çekiyor. Bu ürünü hedef kitleyle buluşturduğumuzda İstanbul'da köprülerden daha az araç geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ekici, Zipcar'ın ilk olarak Amerika'da faaliyete başladığını ve şu an 1 milyona yakın üyesi olduğunu söyledi. Markanın, dünya genelinde yaklaşık 12 bin araçla hizmet verdiğini belirten Ekici, şöyle devam etti:

"Özellikle Kuzey Amerika'da çok güçlü. Üniversite kenti olan Boston'da çok iyi çalışıyor. Londra'da 2 binin üzerinde aracı var. Bu gibi yerlere baktığımızda trafiği rahatlatan bir unsur olmasından kaynaklı yerel yönetimlerle kol kola çalışıyorlar. Kentin değişik yerlerinde, müşterilerin rahatlıkla görebileceği ve ulaşabileceği noktalar daha önceden belirlenmiş durumda.

Kentli nüfus sadece bir noktadan başka bir noktaya ihtiyacını görebilmek için kendi araçları yerine Zipcar'ları kullanıyor ve daha az araç trafiğe çıkmış oluyor. Dünyadaki her bir aracın günlük kullanım süresi 58 dakika. Böyle düşündüğünüzde 365 gün boyunca bir araca sahip olmak bazı ihtiyaç sahipleri için uygun değil. Eğer benim günde yarım saat ya da 1 saat belirli noktalarda araca ihtiyacım varsa sadece bu süre için bedeli de yüksek olan bir ürüne sahip olmak mantıklı olmayabiliyor."

-5 ayda 15 bin saat kullanım

Global açıdan İstanbul'daki deneyimlerinin çok değerli olduğunu vurgulayan Ekici, "Zipcar'ın aktif olarak kullanılmaya başlandığı mayıs ayından bu yana 15 bin saat kiralama gerçekleşti. İşe başladığımızda 20 noktadaydık, şu anda 32 noktaya çıktık. Yıl sonu hedefimiz de 50 noktaya ulaşmak. Faaliyetlerimizi planladığımız gibi sürdürüyoruz ve bu hedefe adım adım ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Zipcar'ın, düzenlenen kampanyalar kapsamında akşam saatlerinde daha uygun ve indirimli fiyatlarla hizmet verdiğine işaret eden Ekici, şöyle konuştu:

"Örneğin akşam 20.00'dan sabah 7.00'a kadar saat ücretlerimiz düşüyor. Dolayısıyla bu zaman dilimlerinde alternatif ulaşım aracı olarak diğer ürünlerin fiyatlarıyla karşılaştırıldığında çok makul bir noktaya geliyor. Son dönemde bu şekilde kullanım da artmaya başladı.

Çok farklı ürünlerimiz var. Örneğin iş yerlerine yakın noktalarda akşam saatlerinde daha çok kullanılıyor. Yine iş yeri açısından düşündüğümüzde öğle arasında bir noktadan başka bir noktaya gitmek için, toplantıya gitmek için, akşam mesaiye kalıp da eve gitmek için kullanılabiliyor. Araçlarımız genellikle 2 saat ve üzeri sürelerde kullanılmak için kiralanıyor."

Zipcar Kampüste, Serviste ve İş'te

Zipcar'ın üniversitelerde, araç servislerinde ve anlaşmalı kurumlarda da kullanıldığını dile getiren Ekici, söz konusu ürünün mobiliteye ihtiyacı olan her müşteri açısından alternatif bir ulaşım kaynağı olduğuna dikkati çekti. Ekici, şunları kaydetti:

"Bu iş üyelikle olduğu için Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) çok ama çok önemli. İhtiyaca ve döneme göre çok yaratıcı kampanyalar yapıyoruz. Zipcar'ın hedef kitlesi içerisinde iş adamları, genç profesyoneller, öğrenciler ve aileler var. Zipcar Kampüste ürünümüz, üniversite öğrencileri tarafından gün içinde derslerinin olmadığı saatlerde, özellikle kentin biraz dışındaysa alışveriş amaçlı ve diğer ihtiyaçlarını gidermek için kullanılıyor.

Bizim Otokoç Otomotiv tarafındaki servislerimizde de Zipcar araçlarımızı konuşlandırmaya başladık. Aracını servise bırakan müşteriler mobilitelerini Zipcar ürünü ile sağlıyor. Bazı kurumlarla iş birliklerimiz var. Araçlarımız, oralarda da aktif olarak kullanılıyor. Hafta sonu ürünümüz de arabası olmayan aileler için çok ideal bir çözüm."

"Dört adımda araç kiralanıyor"

Zipcar'ın çok basit ve kullanımı çok kolay bir sistemle çalıştığına vurgu yapan Ekici, araç kiralama işinin sadece akıllı cep telefonu kullanılarak tamamlandığını söyledi. Kendisinin de bir Zipcar kullanıcısı olduğunu dile getiren Ekici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim en çok sevdiğim tarafı hiçbir yere telefon açmak ya da herhangi bir evrak imzalamak zorunda değilsiniz. Dört adımda işlem bitiyor. Üye oluyorsunuz, rezervasyonunuzu yapıyorsunuz, aracınıza biniyorsunuz ve kullanıyorsunuz. Bir kez üye olduktan sonra prosedürel hiçbir işlem yok. Bütün teknoloji cep telefonunuzda ve cebinizdeki kartta.

İnternet, cep telefonu ve diğer kanallardan sadece bir parmak hareketiyle istediğiniz arabaya rezervasyon yapabiliyorsunuz. Sonrasında ise cep telefonunuzla ya da kartınızla aracın anahtarına ihtiyaç duymadan kapılarını açıp özgürce yolunuza devam ediyorsunuz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Otokoç Otomotiv İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title