Haberler

Zindan Deresi'nde Korkutan Yangın

Aydın'da yol kenarında başlayıp tarım arazisine, ardından da Zindan Deresi'ndeki çöp döküm alanına sıçrayan yangın, yoğun çalışmanın ardından söndürüldü.

Aydın'da yol kenarında başlayıp tarım arazisine, ardından da Zindan Deresi'ndeki çöp döküm alanına sıçrayan yangın, yoğun çalışmanın ardından söndürüldü. İki hektarlık alanda etkili olan ve metan gazı tahliye bacalarına ulaşmadan söndürülen yangın korku yarattı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Yerleşkesi yakınlarında bugün saat 14.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Yol kenarında başlayıp tarım arazisine sıçradıktan sonra üniversitenin yerleşkesine ilerleyen alevler, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından engellendi. Yön değiştiren yangın, Zafer ve Ilıcabaşı mahalleleri arasında kalan ve uzun yıllar Aydın Belediyesi tarafından çöp döküm alanı olarak kullanılan Zindan Deresi Mevkii'ne ilerledi. Yangına havadan da bir helikopter ve bir uçakla müdahale edildi. Yer ekipleri ve arazözlerin yoğun çalışmasıyla alevler, metan gazı tahliye bacalarına ulaşmadan kontrol altına alındı. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Aydın Valisi Kerem Al ile Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, bölgeye gelip yangınla ilgili bilgi aldı. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Orman İşletme Müdürlüğü Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title