Haberler

Zincirbozan" Hayvanlara Otlak Oldu

12 Eylül askeri darbesi sonrası 31 Mayıs 1983'te alınan kararla Demirel, Baykal, Cindoruk gibi bazı siyasilerin zorunlu ikamete tabi tutulduğu tesiste şimdi hayvanlar otluyor Çardak Belediye Başkanı Ulaş: "Burayı üniversite alır ve bir bölüm açarsa Zincirbozan'ın akıllara kazınan imajı da silinmiş.

ERCAN ÖZÇETİN - Ordunun, 12 Eylül 1980'de yönetime el koymasının ardından Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Hüsamettin Cindoruk gibi siyasilerin zorunlu ikamete tabi tutulduğu, daha sonra kapısına kilit vurulan Lapseki ilçesi Zincirbozan mevkisindeki askeri tesisler şimdilerde hayvan sahipleri tarafından otlak olarak kullanılıyor.

Darbenin ardından Milli Güvenlik Konseyinin 31 Mayıs 1983 tarihli kararıyla Adalet Partisinden Süleyman Demirel, Ali Naili Erdem, Ekrem Ceyhun, Saadettin Bilgiç, Nahit Menteşe, İhsan Sabri Çağlayangil ve Yiğit Köker, CHP'den Deniz Baykal, Celal Doğan, Sırrı Atalay, Metin Tüzün, Ferhat Aslantaş, Süleyman Genç ve Yüksel Çakmur, Büyük Türkiye Partisinden Hüsamettin Cindoruk ve Mehmet Gölhan, Zincirbozan'daki askeri üste zorunlu ikamete tabi tutuldu.

Lapseki-Biga karayolundan ayrılan bir yolla ulaşılan, Çardak beldesi yakınında deniz kıyısında bulunan, etrafı tellerle çevrili tesis, şimdilerde bölgede çiftçilik yapanların besi hayvanlarının mekanı haline geldi. Kapısına 2011'de kilit vurulan tesise zaman zaman giren küçükbaş hayvanlar burada otluyor.

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin Milli Savunma Bakanlığı mülkiyetinde olduğunu söyledi.

Burasının değerlendirilebileceğini belirten Tavlı, "Çok güzel ve 100 dönüm civarı bir arazi. İyi bir şey yapılır diye düşünüyorum. Bir dönem Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi istemişti hatırladığım kadarıyla ama ne oldu bilmiyorum. Değerlendirilse iyi olur" ifadesini kullandı.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ise söz konusu tesisin 2011'de boşaltıldığını anlattı.

Daha önce Çardak, Lapseki ve Umurbey belediyelerinin başkanları olarak bir araya geldiklerini ve tesisin nasıl değerlendirileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Ulaş, "Toplantının ardından konu öyle kaldı. Beldemize yakışır bir yatırım yapmak istiyoruz. Geçmişte üniversiteye tahsis edilmesi yönünde girişimler olmuştu ama sonucun ne olduğu konusunda fikrim yok. Burayı üniversite alır ve bir bölüm açarsa Zincirbozan'ın akıllara kazınan imajı da silinmiş olacak" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Cindoruk Süleyman Demirel Deniz Baykal Lapseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title