Haberler

Zile'de Kırk Hatim Okuma Günleri

Güncelleme:

Tokat'ın Zile ilçesinde yaklaşık bir asırdır geleneksel hale gelen "Kırk Hatim Okuma Günleri" geleneği sabah namazından sonra Nasuh Paşa Camisinde başladı.

Tokat'ın Zile ilçesinde yaklaşık bir asırdır geleneksel hale gelen "Kırk Hatim Okuma Günleri" geleneği sabah namazından sonra Nasuh Paşa Camisi'nde başladı.

Türkiye'de başka hiçbir şehirde örneği bulunmayan "Kırk Hatim Okuma Günleri" kapsamında Tarihi Nasuh Paşa (Ulu Cami) Camisi'nde ilk hatm-i şerif okundu. İlçedeki camilerde görevli imam ve müezzinler sabah namazını camilerinde kıldırdıktan sonra Merkez Nasuh Paşa Camisi'ne gelerek hatim okumaya başladı. Zileliler 40 gün boyunca her gün bir hatim okunarak yapılan bu asırlık geleneğin feyzinden nasiplenmek için camiyi doldurdular. Manevi coşkunun yaşandığı kırk hatim 19 Aralık 2015 Cumartesi günü kırkıncı hatm-i şerifin okunması ve akabinde yapılacak özel program ve dua ile sona erecek. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tokat Zile Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title