Haberler

Zile'de Girişimcilik Eğitimi

Tokat'ın Zile ilçesinde işsizlik oranının azaltılması ve mesleki deneyime sahip işsizlerin işyeri açabilmeleri için girişimcilik eğitimi verilmeye başladı.

Zile Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB il müdürlükleri ortaklığında girişimcilik eğitimi verilmeye başladı. İki grup şeklinde yapılması planlanan uygulamalı 70 saatlik girişimcilik eğitiminden 50 kişi yararlanacak. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, işsizliğin giderilmesi ve istihdam oranın artırılması konusunda eğitim çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, "Devletimiz istihdam ve iş geliştirme konusunda müteşebbislerine destek vermektedir. Bizim buradaki amacımız bu desteklerden halkımızın haberdar olması ve yaralanmasıdır. Mesleki deneyime sahip veya her hangi bir iş fikri olan işsize girişimcilik ruhunun aşılanmasıdır. Böylece hem işsiz vatandaşlarımızın işe kavuşmalarını sağlamak hem de ülke ekonomisine olumlu katma değer sağlamaktır" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tokat Zile Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

scud:

işin içinde kosgeb varsa girmeyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title