Haberler

Zile'de "Engelsiz Konak Projesi"

Tokat'ın Zile ilçesinde Engelliler Derneği ve Zile Belediyesi tarafından hazırlanan "Engelsiz Konak Projesi" kapsamında Tarihi Sarıoğlu Konağı engelli yaşam alanına dönüştürüldü.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi konakta yapılan restorasyon çalışmaları ile engellilerin rahat bir şekilde kullanabilecekleri, eğlenecekleri, sorunlarını tartışacakları güzel bir mekanın oluşturulduğunu belirtti.

Vidinel, "Engelsiz Konak projemiz 550 proje içerisinde desteklenmeye layık görülen 23 proje arasına girerek büyük başarı elde etti. Proje sayesinde Avrupa Birliğinden 77 bin Euro destek aldık. Zile de yaşayan bin 760 engelli kardeşimiz bu mekanda hem eğlenecekler hem eğitim görecekler. Bu proje ile engelli kardeşlerimizi evlerinden çıkarıp bir nebze rahat nefes almalarını, topluma kaynaşmalarını sağlıyoruz" ifadesini kullandı.

Vidinel, tarihi konağın proje sayesinde hem yıkılmaktan kurtulacağını hemde hayırlı bir işe ev sahipliği yapacağını söyledi. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Lütfi Vidinel Tokat Konak Zile Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title