Haberler

Keçikalesi Beldesi'nde Seçimler İptal Edildi

Güncelleme:

Niğde'de İl Seçim Kurulu, AK Parti'nin 6 zihinsel engellinin oy kullandı diyerek itiraz ettiği seçimleri yaptığı tespitler neticesinde iptal etti.

Niğde'nin Altunhisar İlçesi'ne bağlı Keçikalesi Beldesi'nde 6 zihinsel engellinin oy kullandığı, 1 kişinin ise 2 kişiyi tehdit ederek yerlerine oy kullandığının tespit edilmesi üzerine İl Seçim Kurulu buradaki seçimleri iptal etti.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

Keçikalesi Beldesi'nde 30 Mart'ta yapılan seçimleri MHP'nin adayı Şamma Öztürk 376 oy alarak kazanırken, AK Parti'nin Lütfü Öztürk 370 oyda kaldı. AK Parti Altunhisar İlçe Başkanı Mehmet Unutgan, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunarak 1017 nolu sandıkta B.A.'nın İ.A. ve S.A.'yı döverek, M.A'yı ise tehdit ederek oy kullanmalarına engel olup bu kişilerin yerine oy kullandığını, bunun dışında zihinsel engelli olan N.Ö., G.Ö., L.B., G.A., M.B., G.A.'nın oy kullandığını öne sürüp seçimlerin iptal edilmesini istedi.

"TUTANAKLA TESPİT EDİLDİ" 

Altunhisar İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı reddetmesi üzerine Mehmet Unutgan bu defa İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtiraz dilekçesinde iddiaları inceleyen İl Seçim Kurulu, yaptığı incelemelerde B.A.'nın, İ.A. ve S.A.'ya gizli oy kullanma prensibine uymayacak şekilde müdahale ettiği ve oyların B.A. tarafından kullanıldığının tutanakla tespit edildiğini belirtti.

6 ZİHİNSEL ENGELLİ OY KULLANDI

İl Seçim Kurulu, itiraz dilekçesinde yer alan bir diğer iddiayla ilgili yaptığı incelemede ise N.Ö. ve G.Ö.'nün mahkeme kararıyla zihinsel engelli olduğu ve kısıtlandığını, L.B., G.A., M.B. ve G.A.'nın da Altunhisar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın raporlarıyla zihinsel engelli olduğunun anlaşıldığını, bu kişilerin oyları kullandığının sandık seçmen listelerindeki imza ve parmak izlerinden tespit edildiğini belirtti.

SEÇİM İPTAL EDİLDİ

İl Seçim Kurulu, oy birliğiyle alınan kararda iki aday arasındaki farkın 6 oydan ibaret olduğunu, gerek 2 kişinin oylarının bir başka kişinin kullanması gerekse de zihinsel engelli olan 6 kişinin oy kullanmasının sonucu etkileyeceğinden dolayı Keçikalesi Belde Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar verdi.

1 HAZİRAN'DA YENİLECEK

Seçimlerin 1 Haziran 2014'te tekrarlanacağı belirtildi. Daha önce de Niğde merkeze bağlı Bağlama Beldesi'nde de zihinsel engelli 3 kişinin oy kullandığı tespit edilmiş, İl Seçim Kurulu da bu oyların sonucu etkileyecek sayıda olduğu gerekçesiyle seçimleri iptal etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Keçikalesi Altunhisar Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title