Haberler

Zihinsel Engelliler İçin Otel Konforu

Manisa’da, zihinsel engelliler için açılan ZİÇEV Yatılı Bakımevi, 38 kişiye otel konforunda bir yaşam sunuyor.

Ailelerin ‘Bizden sonra zihinsel engelli çocuklarımız ne olacak?’ şeklindeki kaygısını ortadan kaldıran Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi (ZİÇEV) Kurucu Müdürü Hüseyin Okumuş, ailelerin çocuklarını kendilerine gönül rahatlığıyla emanet edebileceğini söyledi.

Manisa Yunusemre İlçesi Laleli mahallesinde yapılan 38 öğrenci kapasiteli Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet vermeye başladı. 7 engellinin bulunduğu merkez, aktivite alanları, atölyeler, spor salonu, kuaför salonu, televizyon odası, yemekhane, kafeterya, çamaşırhane ve mescidi ve pansiyon kısmıyla beşyıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. Üst katında kız, orta katta erkek öğrencilerin kaldığı merkezde, bir müdür, dört bakıcı, dört hemşire ve dört temizlik görevlisi hizmet veriyor. 19’u kız 38 zihinsel engelliye hizmet verebilecek kapasitede olduklarını belirten ZİÇEV Manisa Kurucu Başkanı Hüseyin Okumuş, “ZİÇEV olarak 32 yıllık geçmişi olan bir vakıfız. Zihinsel engelli çocuklarımızın bugüne kadar eğitim ve bakım hizmetini veren vakfımız, bu ayın 12’si itibariyle zihinsel engelli çocuklarımızın ailelerinin ‘Çocuklarımız bizden sonra ne olacak’ kaygısını giderme noktasında yatılı bakımevimizi faaliyete geçirdik. Vakıfbank’la işbirliği yaptık. Yatılı bakımevimizde 5 yıldızlı otel konforunda bir konfor haiz. Ailelerin kaygısını giderme noktasında bir adım atmış olmakla bir ilk adım atmış olduk. Bunun devamı gelecek. Buradaki kapasitemiz 38 kişilik. Devletimiz burada mutlaka 2005 yılında çıkan yasalardan sonra daha kapsamlı engellilere yönelik çalışmalar yaptığını biliyoruz. Ama özellikle zihinsel engelli çocuklarımızın gelecek kaygılarını giderme noktasında bakımevlerinin daha da çoğalmasını istiyoruz.” 

Okumuş, güzel bir binaya kavuştuklarını belirterek şunları söyledi: "Aileler artık bu kaygıyı yok etsin. Biz burada şuan itibari ile 7 çocuğa ulaştık. Önümüzdeki günlerde bu sayının 15’e ulaşmasını bekliyoruz. 19 kız 19 erkek olmak üzere 38 kişi var. 13 kişilik bir kadromuz var. Biz ailelerin çocukları bize emanet etmelerini istiyoruz. Çünkü gerçekten 32 yıldır ZİÇEV kendisini kanıtlamış bir kurum. Bundan sonra da yatılı bakım evi statüsünde başarının devamını bekliyoruz. Başarılı olacağız. Bundan eminim. Dört tane de çocuk olsa, 38 tane de çocuk olsa hizmet kalitemizde bir değişiklik olmayacak. Bunu ailelerin bilmesini istiyoruz. İnşallah el ve gönül birliği ile çok şeyi başaracağımızdan eminim.” 

ERSAN ERDOĞAN 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title